Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Ixion77 #45211 üzenetére

    En mar tobbszor is irtam, hogy a nemetekkel az a baj, hogy hardver teruleten jok voltak, IT-ban nem tudtak/nak igazan jol fejlodni. Pl. Siemens nem tudott mit kezdeni a szamitogep uzletaggal, a Siemens-Nixdorf megszunt, lett belole Fujitsu, azok meg koszonik jol elvannak. Ugyanez a mobil uzletag Siemensnel, eladtak bagoert, mert nem tudtak, milyen iranyba menjenek.

    Autoipar detto. 10 eve meg a loero, Nm, meg kidolgozottsag volt a fontos, infotainment meg nem, a cegvezetok nem lattak a fontossagat az infotainment resznek, most VW csak nez, hogy egy nagy adag elmaradt fejlesztesuk van. Hiba a popec motor, engem is manapsag jobban izgat egy auton, ha idejetmult a 2 ezer euroert megvett extra infotainment, vagy ennyi penzert 1 db usb portot adnak, mint hogy 115 vagy 120 Le-s a motor.

    Mobilfizetesben evek ota szinte nulla fejlodes van, vicc, hogy minden varosban mas app-el tudok fizetni parkolasert, ha tudok, a jo oreg cash is king szemlelet megy.

    Digitalizacio alapvetoen nulla, kozigazgatasban is. Hozzajuk kepest Mo egy futurisztikus szinten levo orszag.

    Mondjuk egy igazan jo Google vagy Apple, de akar Amazon alternativat ne is varjunk a nemetektol. A sajat jogszabalyaik teszik lehetetlenne, hogy egy ilyen kaliberu ceg ebben az orszagban kialakulhasson.

    Mondom mindezt ugy, hogy itt elek, dolgozom, de digitalizacio teruleten ez a vonat mar elment...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák