Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz Brandynew #49467 üzenetére

    A Teslával játszani mostanában olyan, mint hurrikánban sárkányt eregetni. Nálad összehasonlíthatatlanul nagyobb tudású emberek is óriási összegeket veszítettek már rajta eddig is, és könnyen meglehet, hogy a java majd csak ezután jön. (És még véletlen sem magamról beszélek, pedig kivettem a részem a shortos veszteségekből rendesen.) Épp a minap olvastam hogy csak idén többet vesztettek a shortokon (valami >$10bn) mint a Tesla összes vesztesége volt 2010-es fennállása óta. Soha, semmilyen cégen nem vesztettek a nagybefektetők ennyit.
    Az értékelése tébolyítóan magas, a jövője teljesen kiszámíthatatlan, az árazása szintén. Úgy tűnhet, hogy csak felfelé tud menni, de egyszer minden véget ér.

    Mondom ezt annak ellenére, hogy én úgy látom, ilyen árazás mellett már igen széles a lehetőségeinek skálája. Pl. elkezdheti ellenséges felvásárolni a konkurenseit... A Tesla egy igazi önbeteljesítő jóslat. Azért emelkedik, mert azt gondoljuk hogy emelkedni fog. A furcsa az, hogy a tőzsde nem így szokott viselkedni.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák