Új hozzászólás Aktív témák

  • hablatyka

    csendes tag

    Mit gondoltok, ha adott egy 12. kerületi lakás, amiben most lakunk párommal, ami az én tulajdonomban van (70es években épült, nem újonnan felujított, de a piachoz képest szép állapotban van), és szeretnénk 2-5 éven belül majd családi házba költözni, valahová Budapest agglomerációjába, akkor mit érdemes majd tennünk? Kiadni a jelenlegi lakást, ahogy néztem ~200ért lehetne havonta, vagy eladni (~60 milliót ér most ahogy nézem a hasonló hirdetéseket)? Előbbi mellett szólna, hogy folyamatosan csorogna be valami, amivel egy esetleges lakáshitelt tudunk fizetni, viszont kontra oldalon ott van az, hogy azért a bérlőknek a nyűgeivel kell foglalkozni, amortizálódik a lakás stb. Vagy aki közületek kiad lakást azt gondolja, hogy ez nem vesz el sok időt?

    B opció, eladjuk a lakást, mivel akkor abból a nagyobb összegből megoldjuk a házvásárlást/építést és még marad is mellé, amit be lehet fektetni.
    Vagy ugyanúgy hitelt veszünk fel, csak a lakás árát beforgatjuk ETF-ekbe, állampapírba, így lenne egy nagyobb portfóliónk is, amin a kamatos kamat dolgozhat soksok évet.
    Kettőnk közös nettója ~1 millió havonta.

Új hozzászólás Aktív témák