Új hozzászólás Aktív témák

  • Flow

    senior tag

    Hello!

    Szeretnem kikerni a velemenyeket autovasarlas kapcsan. Jelenleg egy 2001-es Octavia RS-t nyuzok. Mivel olyan orszagba kellett koltoznom, ahol az auto behozatala / javitasok / forgalmi, stb jelentos osszeget tenne ki (ertsd az auto ertekenek 30-40 %-a), ezért elgondolkoztam, hogy otthon kéne hagyni és eladni. Mielőtt azonban meglépem ezt, szeretnék konkrét ötletekkel rendelkezni, hogy milyen tipus lesz a következő.

    Használat:
    -90%-ban 200km-nél hosszabb út, autópálya
    -10% bevásárlás, 5-10km

    Méret:
    -lehetőleg kisebb autó, volvo c30 és az octavia közötti kategóriában gondolkozom. Szerény méretekkel rendelkező járműnek azért fogok örülni, mert kezelhetőbb, nagyobb gép meg nyilván kényelmesebb, több a pakolórész.

    Fogyasztás:
    Sarkalatos pont. A jelenlegi 8 litert jó lenne 6-6,5-re leszorítani. Persze nem kell, hogy városban, télen 6-ot fogyasszon, de konvergáljon a nagy átlag valahogy ehhez az értékhez.

    Megbízhatóság:
    Mivel keresztül kasul szelem Európát, fontos. Németországban lerohadni és vontatni/szereltetni/hotelt fizetni nem szeretnék. A krach beüthet, de igyekeznék elkerülni a rizikós típusokat.

    Kényelem:
    Fontos lenne a 10-12 órás utazások miatt.

    Futott km:
    100 000 alatt lehetőleg.

    Teljesítmény:
    Nem szükséges sportautó, de szeretnék minél dinamikus menetteljesítményt (tudom, hogy ez, és a fogyasztás általában nem férnek össze, de az igényeket szeretném felsorolni.)

    Ár:
    Legyen egyelőre 2,3-2,5 Mio Ft.

    Ennyi kitétel után teljesen nyilvánvaló, hogy egy Audi RS4-est szeretnék venni, ami 6 litert fogyaszt, törésmentes, belefér a büdzsébe, és 50 000km van benne. :DDD

    Komolyra fordítva a szót, várom az ötleteket, ki mit ajánl, illetve hasonló esetben mit preferálna. Köszönöm előre is! :)

    Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

Új hozzászólás Aktív témák