Új hozzászólás Aktív témák

  • -v-

    addikt

    válasz máyköl #84534 üzenetére

    Hát nézd, az a kérdés mi az elvárás. Ha hosszú távra szeretnél patent autót venni, ami nem rohad nem kell költeni rá (nagyon), az valóban 800-tól indul. De alatta sem lehetetlen "normálisat" találni, csak akkor nem ilyen elvárásokkal kell nyilván nekifutni. Az egyik baj az, hogy olcsón többnyire a facelift előttiek mennek, aminek még nem volt olyan jó a korrózió védelme, szóval kb. mind rohad ... ha hosszú távra keres az ember autót, akkor nyilván azok ki is esnek. Meg azokra mind költeni kell, vagy ennyit vagy annyit... szóval azokhoz úgy kell hozzáállni, hogy lehet ott nem rossz vétel, csak pl. ki kell dobni az egész futóművet stb....
    Ha pár évre kell valami normális járgány, és beleszámolod, hogy költeni kell rá vétel után, és lehet úgy se lesz patent de elmegy még simán 4-5 évet, akkor nézhetsz 5-600 -ért is ... focus fórumon többen vettek annyiért, jól megnézték, költöttek rá, futóműfelújítás stb. aztán gurul nekik, nem panaszkodnak.
    Futóművet kell megnézni hátul, mert ha bármihez nyúlni kell az 6 jegyű. Elöl csak a kutyacsont szeret bexarni, bár sok km-nél igazából bármi szar lehet nyilván. Rozsdát kell megnézni ... 1.4 felejtős mert harmatos, 2.0 meg a legjobb motor több szempontból is, de ritka. 1.8 tdci is felejtős.
    Gyújtótrafó szokott elszállogatni benzinesnél, központi zár szokott szarakodni szinte mindegyiknél, első zárszerkezetek cseréj megoldja, bontóból olcsó, kérdés ugye az meddig bírja. Vízpumpa is van hogy elszáll ja, ahogy frankó írja, 2.0-t kivéve alapjárati gondok is jellemzőek, de az occsón orvosolható. A váltó bowdenes, ha sok már a km akkor szétlötyög a francba és nem valami jó. Kartergázcső szokott kilukadni elég menetrendszerűen, meg kuplung főhenger hal meg néha a pedálnál fent ... a kulcs szeret elkopni egy idő után :W Pollenszűrő feldele egy rakás szar megoldás, érdemes megnézni töröttek-e a bolhák, eláll-e, ha igen be tud ázni, akár utastérbe is bejöhet a víz, de ha odáig nem is be tud ott rohadni, azt meg kell csinálni akkor.
    Kb. ennyi ezeken kívül meg amit minden típusnál átnéznél.
    Lényeg, hogy annyiért nagy csodát ne várj, ha jól megnézed és költesz rá akkor lehet ott értemes vételeket találni, de a szép, fl utániak 800-1m körül mennek.

Új hozzászólás Aktív témák