Új hozzászólás Aktív témák

  • bteebi

    veterán

    válasz BiriBum #14842 üzenetére

    Az a baj, hogy sajnos nincs arra időm, hogy várjak. Két hét múlva megyünk egy hosszabb utazásra Norvégiába, oda már mindenképp kellene a gép. Előtte pedig nem ártana megismerni valamennyire, pláne úgy, hogy kezdő vagyok, és nem is ismerem a Pentaxokat. Biztos fog csökkenni amúgy a K-30 az ára, de én azt már sajnos nem tudom kivárni :(.

    Azon is gondolkoztam korábban, hogy esetleg kérek kölcsön/bérelek gépet, de egyik se igen lenne járható út - a bérlés még talán, de az meg nagyon drága lenne egy jobb géppel.

    Amúgy nyilván nem ugyanaz a kategória a D3100 és a K-30, de árban is hatalmas a különbség. Korábban amúgy nagyon FF párti voltam, de be kellett látnom, hogy egyrészt valószínűleg soha nem szánnék rá legalább fél millát, meg amúgy (egyelőre) túlzottan nem is értek a fotózáshoz. Arra viszont már "rájöttem", hogy úgyis azt a gépet fogom szeretni, és használni valószínűleg jópár évig elégedettséggel, amit most megveszek, legyen az egy EOS1000D, egy D3100 vagy épp egy 5D MKIII. Anyagilag viszont próbálom korlátozni magam, igazából már 180-190k-t se szívesen szánok rá most, de az utazás miatt "muszáj" most vásárolni.

    A fotós amúgy jóval többet számít, mint a gép. Van egy ismerősöm, akinek egy EOS 1000D-je és egy 550D-je van, de lenyűgöző fotókat és time lapse videókat készített velük. Én erre egyelőre egy FF géppel se lennék képes :).

    Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

Új hozzászólás Aktív témák