Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz András. #17756 üzenetére

    "Ha esetleg megpróbálkoznék time lapse fotózással, akkor gondolom előnyük, hogy nincs zárszerkezet, ebből kifolyólag tartósabbak ilyen igénybevétel esetén."

    Ez csak akkor igaz ha olyan a géped amiben elektronikus zár van, de a legtöbb MILC-ben van mechanikus zárszerkezet. Ami hiányzik az a tükör, de nélküle is csattog-klattyog-ropog a legtöbb MILC exponálás közben. A DSLR gépek esetében sem a tükör mozgató mechanizmus hal meg 150-200 ezer körül, hanem pont az a zárszerkezet ami a MILC-ek többségében is van.

    "Szóval összegzésképp egy olyan DSLR-t vagy MILC-et keresek, ami jó (jobbacska) videós képességel, külső mikrofon csatlakoztatására lehetőséggel, valamint később a fent leírt igényeim szerint bővíthető obiparkkal rendelkezik."

    Sajnos nem mindig fedik egymást a kategóriák. Videó minőségben általában véve a Canon, Sony, Panasonic és a Nikon (D3200, D5200, D7100) jól szerepel, de elég változatos, hogy min van mikrofon bemenet és min nincs. A Canon és Nikon DSLR gépeken van, Panasonic esetében meg csak a GH sorozat gépein, Sony-nál meg eléggé változó. Az SLT-ken van, de MILC esetében csak a NEX-7 és az A7/A7r. Személyes megjegyzés, hogy a mikrofon bemenet hiánya nem olyan nagy katasztrófa, egy olcsó (pl: Zoom H1) külső felvevővel rögtön pótolható.

    Objektívek esetén a Canon, Nikon, Pentax DSLR rendszerei jól el vannak látva, de a Micro 4/3 (Olympus és Panasonic) szintén bőséggel kínál. A Sony feljövőben van, de náluk is külön kell venni az A-bajonettes DSLR/SLT rendszert és az E-bajonettes MILC vonalat.

Új hozzászólás Aktív témák