Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz sphe #17989 üzenetére

    Amit én javasolhatok:

    Pentax-M 50mm f/1.7 + adapter + makró közgyűrű és/vagy fordító. Ez mondhatni filléres tétel. Ebből a Pentax objektívből van még pár kiadás (f/1.4, f/2), de az f/1.7 a legélesebb rajzú.

    Ez az objektív szép kontrasztos és nagyon határozottan rajzol visszarekeszelve. Bár én nem használtam még makró közgyűrűvel, de imádom a karakterét (na meg az építési minőségét), több makrós ismerősöm is vett már ilyet (nem az én ajánlásomra) és elégedettek vele. Annak ellenére sem tudtam eladni, hogy már nem használom a Pentax DSLR-em. Szerintem rendelek egy adaptert és felrakom a Fujifilm vázamra.

    Az X100-ba meg én is beleszerelmesedtem (meg az egész Fujifilm X ökoszisztémába), de végül a cserélhető objektívek mellett döntöttem. Nem akarom a szíved fájdítani, de a Fujinon XF 60mm f/2.4 R Macro objektív a lassú AF ellenére egy igazán jó darab. Csak veszett drága, mint általában az összes Zeiss szintet megütő Fuji objektív.

    BTW maradj a jelenlegi vázad mellett és makrózz azzal. A témád nem szalad el, simán elég oda a manuális fókusz is, főleg ha belenagyítasz az élőképbe + ott a focus peaking.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák