Új hozzászólás Aktív témák

  • pure09

    csendes tag

    Sziasztok!
    Laptopot szeretnék vásárolni mi mást :)) ezért kérnék egy kis segítséget tőletek.
    Egy asztali gépet(x2 270 2gb ram eah6450) cserélnék lapra. Az asztalinál semmiképp nem akarok lassabbat inkább veszek egy kiló krumplit. Van egy Fuji AH531(4gb)-k az eléggé elmarad a dobozhoz képest remélem legalább egy olyan "sebes" kis gép kijön mint a jelenlegi PC-m.

    (1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Akár a héten
    (2) A gépre szánt összeg forintban? 150ezer-xezer+5ezer (ha lenne bolt ahol elfogadnak Erzsébet ajándékutalványt mehet a 165ezer)
    (3) Felhasználás? Általános tevékenységek de erre jó egy 100ezres gép is szóval (keményen) játékra. :DD
    (4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Egy gta négyet v ötöt(necces) elnyomkodnék esetleg jó fps-t. Nem kell high graf csak ne akadjon.
    (5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? A Fuji Ah531(matt15.6")nél ne legyen rosszabb se kisebb ha lehet.
    (6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Sokat nem fog mozogni viszont kocsiban használaton kívül 1000 kilométereket fog utazni(ezért kell lap). Súly igazából nem lényeg csak bírja az életet.
    (7) Operációs rendszer? Maximum ha ingyé van rajta windows.
    (8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500Gb bőven elég. Ram legyen cserélhető és bővíthető vagy minél több legyen. Kellene valami lemez pörgető bele persze.
    (9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nem lenne rossz egy nem rossz webkam. Talán HDMI hogy tvre tudjam kötni. De ezek elhanyagolható dolgok.
    (10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Lehet szó használtról de csak amire legalább 2 év garancia(pont láttam egyet) van és személyesen megnézhetném ami viszont távolságokba és egyéb problémákba ütközik. Újra viszont nem nézném csúnyán a 3 évet. Külföldön tudnám gariztatni a gépet ha valami probléma lenne? Ennek még nem jártam utána.

    Előre is köszönöm a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák