Új hozzászólás Aktív témák

  • RolXX

    tag

    Sziasztok!
    Egy kis szakmai tanácsra lenne szükségem.
    Van egy 10D vázam, vettem hozzá egy canon 50mm f1.8-at. Szép képeket készít, nagyon tetszik. Csak azért mindenre ez se jó, kéne valami objektív tájképhez is, meg a távolabbi zoomokhoz is. Telére egyelőre tuti nem lesz pénzem, szóval most egy szélesebb látószögű objektív a soros.
    Vettem vaterán egy canon 28-80mm f3.5-5.6 v usm-et. Állítólag ez kb olyan minőségű, mint a mai kit objektívek. Viszont én nem vagyok nagyon feldobva tőle, mert a fix 50-esemhez képest nagyon életlennek érzem a vele készült képeket. Sőt, szinte olyan érzésem van, hogy jobban járok, ha a kis olcsó kompaktommal fotózom a hegyeket, mint ha a 10D-vel és ezzel a 28-80-as obival.
    Mutatok egy vele készült képet, RAW-ban:
    [link]

    A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez elfogadható minőség az én objektívemtől(vagy egy kit objektívtől) az én vázamon, vagy csak én vagyok nagyon kritikus? Vagy a beállításokon kéne állítgatnom és akkor élesebb képet lehetne csinálni?
    Vagy tudtok ajánlani valami jobb minőségű, hasonló objektívet, ami száz alatt van?

    A fix 50-esemet tényleg nagyon szeretem, portrézni főleg nagyon bevált. De azért kicsit elszomorít, hogy kiadtam 15k-t egy canon objektívért, aminek elvileg elfogadható minőségűnek kéne lennie, erre ilyen "élességet" produkál nekem, ami nem igazán ver oda a 15k-t érő kompakt gépemnek se. Volt nemrég egy quantaray 70-300mm -es objektívem is, azzal is ugyanez volt a bajom: nem volt elég éles a kép. Persze ott ráfogtam arra, hogy nagyon nagy a gyújtótávolság és nincs képstabilizátor.

    Velem van a baj, rosszul használom a cuccokat? Vagy ez így normális, hogy 50k alatt nem lehet olyan objektívet venni a fix50-esen kívül, ami elfogadható képet ad?
    Köszi előre is a segítséget.

    Windows Mobile 2002-2003 -> Symbian 6.1-9.2 -> iOS 4 -> Android 2.1 - 7.0 -> iOS 13.3

Új hozzászólás Aktív témák