Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz TayRol #41778 üzenetére

    Hát, én ebből nem csonálok ügyet. Két 8 gigás karim van, ebből raw+jgp fine-ből rámegy 180, az nekem még nem telt meg...A második kártya tatyóban, nem is a gépben. Ha egyszer megyek olyan helyre, ahol kevés lehet, overflow-ra rakom a másikat.

    Egy ideig az volt, hogy az egyikre a raw, másikra a jpg, de csak belekavarodtam...

    Larry, Necro, többiek: a tesztábrát én feleslegesnek tartom. Tegnap este kb. két órán keresztül teszteltem az obijaimat, úgy, hogy lényegében minden lefényképeztem a szobában. A 18-105, 50 éles volt mindenhol és mindenhogy, a 35 nem. Ha ezek után az 50-est kihozza a tesztábra -3-ra, a 35-öst meg jóra, azzal mit érek? Szerintem a papíros tesztnél több értelme van egymás mögött lévő dolgot fényképezni (pl,. könyvespolcon könyveket 30-50 fokból oldalról, vagy poharakat az asztalon). De ez persze csak vélemény. Amelyet az mondat velem, hogy tesztábrán anno szépen belőttem mindhárom obimat, mégsem volt az igazi- Ábrán persze patent volt, de amúgy nem. Persze nálam volt egy tényleges hiba, amit korrigáltak, azóta ábra nélkül fasza minden.

    Az artwork-ben van használt eladó 20/2.8D. Szerintem bemegyek és kipróbálom... Igaz a 20 már eléggé nagylátó, de szerencsére a d7000 16 megapixelje bőven engedi azt, hogy levágjam a széleket, ahol zavaró a torzítás. Vagy ez nem jó okoskodás?

    Az még a bajom, hogy ha lesz egy fx-re való 20-24-28, megmarad az 50 (szintén fx), és a távoli jövőben beszerzek még egy 85-öst, akkor sajnos tudom, hogy mit fogok akarni, azt meg nem akarom, hogy azt akarjam...

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák