Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz freelanced #44585 üzenetére

    Halkan súgok egy tutit: Fuji S100fs.

    Amúgy pedig azt mondanám, inkább milcet ajánlanék mint dslr-t. Akik akarnak szopni amíg megtanulják jól kezelni a gépet, határozottan érzik magukról. A többiek pedig megutálják a tükröst és bridge/milcre váltanak.

    Megjegyzem idáig bármit próbáltam kitobival, csalódtam. A 18-105 adott már annyi játékteret, hogy kisebb legyen a dof, meg nem ultragagyi fogásra (igen, az S100fs magasra tette a lécet).

    Pénzutánpótlás híján meggondolandó a tükrös. Én S6500/S9600/S100fs gépeket használtam évekig, majd cseréltem D5000+18-105re ősszel. Most D5100+50 1,8G+18-200VR+YN468II vaku+Meike FC110 körvaku+derítőlap+távkioldó+közgyűrű+másik állvány+nagyobb táska+még egy kisebb táska+nagyító üveg keresőhöz, portrémarkolat, uv és polárszűrők, manuálobihoz adapterrek, vakuhosszabbító kábel, lencse és szenzor tisztítókészlet, és még ki tudja minél tartok (nem vagyok otthon, csak körbenéznék a polcon meg a szekrényben és szerintem hosszabb ez a lista). És brutál hosszú azok listája amire fáj(t) a fogam de nem vettem (még) meg.

    Van ez az út, meg hogy a megutálja az ember hogy nem az lesz az eredmény amit az üvegen át látott - köztest nem nagyon ismerek. Persze, olyat aki nem vallotta be kollégák előtt hogy ez nem jött be neki, de a kompaktot használta utána nem a nagy gépet.

    Persze, a nikon tükrös topikban persze ajánlani fogják, de én azt mondom a hsz elején ajánlott dolgokat is járd körbe, próbáld ki valamelyik ismerős belépő dslr+kitobi párosát egy hétvégére ha megoldható, és ezek után dönts.
    Ja, ha az 'érzés', a nagyobb szenzor és a jó üveg 'elég', egy S100fs-t is érdemes felhajtani (akár egy eladót kipróbálni). A belépő tükrösök a kitobikkal elbújhatnak mögötte, műanyag vackoknak hatnak. És a képek is jók vele - de inkább nézz utána magad :R
    Vannak dolgai amik a mai napig hiányoznak (bőrtónusok, intelligens vakuzás, iso gátak állítása tárcsáról és a sok gomb a vázon, meg a remek markolat, meg hogy a kép készülte előtt és után is látom a keresőben az eredményt, af fény segédfény videónál, vörösszem csökkentésnél retusált és sima képet is ment, arcdetektálás bekapcsolásakor a 2 másodperces visszanézéskor automatikusan kinagyítja az arcot; és a fém érintése az obin).

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Aktív témák