Új hozzászólás Aktív témák

  • Geresics

    Topikgazda

    válasz axioma #10500 üzenetére

    Csak a félreértések tisztázása végett címszavakban:

    DC túlfesz.védelem kialakítása a legtöbb esetben nem kötelező, ráadásul sok inverterben van az inverterházon belül kialakított helye, így a DC doboz megspórolható. Az más kérdés, hogy én ilyen esetekben is a dobozt preferálom, mert oda szoktam tenni olvadókat is, akkor is, ha nem kell, mert szakaszoláshoz, mérések elvégzéséhez, karbantartáshoz előnyös.

    AC túlfeszültség elleni védelem kialakítása kötelező, azt a szolgáltató megköveteli, és ellenőrzi is. Az, hogy ezt valaki nem az inverterhez rakja, hanem a meglévő elosztódobozba, vagy épp házközponti túlfesz.védelmet alakít ki, az más kérdés. Persze itt is vannak követelmények, hogy milyen távolságok után kell ismételni a levezetőt, de ettől most nagyvonalúan eltekintünk. AC oldalon továbbá kell túláramvédelmet is kialakítani, illetve célszerű tehermentesítő kapcsolót is rakni.

    Az inverterhez való hozzáférés pedig megint csak nem előírás, hiába próbálkoznak ezzel a szolgáltató emberei most már több helyen is olyan címszóra hivatkozva, hogy ők nem mehetnek létrára, mert az már "magasban végzett munkavégzés", és arra nincs papírjuk. Rohadjon meg, és oldja meg, erről nem a tulajdonos kötelessége gondoskodni... :W

    *MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor

Új hozzászólás Aktív témák