Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    Na, ha már így bankolunk.

    Pár hónapja foglaltam szállást booking.com-on keresztül. Persze bankszámla nem jó neki, csak a visa, vagy mastercard, pont az ilyen fosok miatt van hitelkártyám, fizettem azzal. Rá pár hétre levontak a számlámról 700+ eurt. Mivel benne van a foglalási feltételekben, hogy az esetleges sztornózás miatt bizonyos összeget zárolnak, először nyilván erre gondoltam, de nem stimmelt az összeg. A közlemény rovatban meg annyi állt, hogy AIRBNB, meg egy sokjegyű szám, ami a foglalásomban szereplő semmilyen azonosítószámmal nem stimmelt. Felhívtuk a hotelt, hogy foglaltak, vagy zároltak-e összeget, de határozott nem volt a válasz. Booking.com helpdesk ugyanez, ők ilyen tárggyal biztos nem, meg amúgy sem. Hívom a bankot, mondom, ha már a fasza netbankban nem látom az ellenoldali számlaszámot, mondja már meg, ki volt az, illetve hogy akkor ez most zárolás, vagy fizetés? Nem tudta megmondani egyiket sem. Itt tiltottam le a picsába a komplett kártyát, és indítottam reklamációt, hogy kérem az összeg visszatérítését. Papíron, postai úton, mert máshogy nem lehet. Az összeget egy hónapon belül visszakaptam, de a bank nem tudja megmondani, hogy a zárolás lett feloldva, vagy visszatérítés történt. A hotelben mindenesetre sima debit kártyával fizettem.

    Na most nekem vannak túlzott elvárásaim, vagy váltsak bankot?

    Eleve azért volt (van) csak hitelkártyám, mert online nem tudok másképp fizetni, azt a kérést meg nem is értették, hogy én a bankszámlához kérek olyan kártyát, ami nem hitelkártya, és mégis használható online is. Nekik csak ez a fos V-Pay van, de az utóbbi pár évben legalább már ezzel is tudok Mo-n is fizetni, eleinte az sem ment.

    Ja, persze a visa kártya is 20 eur per év, a letiltás is pénzbe kerül, és ha nem jogos a reklamáció, akkor az is díjköteles. Meg persze ha most kérek egy új kártyát a letiltott helyett, azt is fizessem. Anyátok csipáját.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák