Új hozzászólás Aktív témák

  • kraftxld

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Elég hosszú kihagyás után ma ismét elmerültem a magyar bürokrácia bugyraiban.
    Mint jogkövető polgár, 2008-ban kijelentkeztem, hogy külföldre távoztam, lakcímkártya lenulláz, menjek isten hírével.
    Most hogy egy jó darabig itt rontom a levegőt bejelentkeztem az albiba, most meg elugrottam az OEP helyi kirendeltségéhez, hogy "Csókolom, vidékről visszagyüttem, szeretném fizetni a 7 ezer mittoménhány ft-ot, hogy szép zöld legyen a TAJ számom"
    Kezembe nyomják a nyomtatványt, tesésk kitölteni. Második sor valami EGT közösségbeli országokról szól, hogy onnan leigazolják a jogviszonyt.

    Megszeppenve és udvariasan jeleztem az ajtonálló nagyon kedves hölgynek, hogy ez nem a jó nyomtatvány, mivel az EU-n kívüli világból jövök ahol néha még talán hobbitok is laknak :D

    Erre pár másodperc alatt kezembe nyomott egy sorszámot. Fél óra várakozás után, és tisztán végighallgatva minden ügyfél ügyes-bajos dolgát, sorra kerültem.

    Az ügyintéző hölgy is minden áron EU-s papírokat akart velem kitölteni, de sikerült meggyőzni, hogy a világ másik felén azzal, hogy van helyi útlevelem biztosítva vagyok. Majd némi telefonálgatás után kiderítette, hogy nekem nem lehet aktiválni a TAJ számom.
    - Mert a jogszabály szerint legalább 1 évet kell tartózkodni Mo-on, hogy saját magad után tudd fizetni a 7 ezer mittoménmennyit és zöld legyen az a bizonyos TAJ
    - Vagy tessék elmenni dolgozni, és az alapján automatán aktiválják.

    Lehet elmegyek 1 napra trógerolni valahová kiskönyvvel, és meghekkelem a csoda rendszert :DDD

    Nagyon várja vissza a vezérkar az embereket, ráadásul még a 2 gyerekre járok CSOK és egyéb varázslásokba bele se mertem még olvasni.

    Felkészül:
    - Háziorvoshoz bejelentkezés, tőle jogsis eü papír kikönyörgése egy Széchenyis papirosért
    - Okmányiroda / kormányablak a lejárt jogsi meghosszabbítására :D

    [ Szerkesztve ]

    | MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák