Új hozzászólás Aktív témák

  • _q

    addikt

    válasz :AMF: #35025 üzenetére

    Érdekes mert egyik tesztben 3-4x gyorsabb a Pi4 wifije, másikban meg csak néhány százalékkal. Viszont ha már hosszabb távra veszem, akkor csak a 4 felé húzok. Dilemma hadak :D

    Itt a fórumon még pár hónapja, mikor elkezdődött a "telibe hűtőbordázás", akkor írták az emberek, hogy a sima kicsi borda az nem ér szinte semmit, ezért kezdett elterjedni a nagyobb. Teszt alapján nem is alaptalan az elmélet. Ali tapasztalatokkal nem árt vigyázni. Legtöbb esetben, ahogy írják is csak a termék épségben megérkezését értékelik. Az, hogy működik-e megfelelően már sokszor ki se derül.

    2db ESP32-vel oldottam meg (arduino környezetben programozva). Egyik erkélyen van, másik szobában. Jelenleg a szobai webszerverként is működik és az ESP memóriájában tárolom az adatokat, ami kb 1 napot tud tárolni. Ezen fut még egy google chart is. Ahogy néztem Pi-nél nodered vagy egy MQTT broker hatékonyabb lehet, illetve néha a google chart rész valami miatt nem jön be, talán a rapsberry-n stabilabban megoldható. És akkor még számtalan másra is lehetne használni, amikor van szabadidőm és esetleg szeretnék ilyennel foglalkozni.

Új hozzászólás Aktív témák