Új hozzászólás Aktív témák
-
Csemike
aktív tag
válasz
Dr. Romano #294 üzenetére
És a szegény döglött növények? Őket miért nem sajnálja senki?
Ők is Isten gyermekei... Gusztustalan, hogy valaki képes megenni egy szegény, ártatlan almácskát. Micsoda világ...
-
#27483136
törölt tag
válasz
Dr. Romano #294 üzenetére
Fúúúúúúúj húsatomok!
Aztán legyünk fényevők. -
Dr. Romano
veterán
"...testük döglött állatokból épül fel, így nem kívánnak velük intim kapcsolatba kerülni..."
Hmmm.... érdekes megközelítés
De miért nem mennek tovább, ha már ennyire belemélyedtek?
Pl.: A hús ugyanúgy atomokból épül fel mint a növényi táplálék. Ha ilyen közelről nézzük a dolgot, akkor totál mindegy hogy mit eszik valaki, hiszen testük úgy is atomokból épül fel? -
#27483136
törölt tag
" Húsevőkkel gusztustalan dugni"
EZ RASSZIZMUS. RASSZISTÁKKAL UNDORÍRÓ DUGNI !!!!
(nyilván még soha nem volt megdugva rendesen, azért írta) -
Csemike
aktív tag
Hááát, ha nem is az állati eredetű anyagoktól, de azoktól, amiket vegyészek összepancsolnak tusfürdővé vagy samponná, tanácsos egy kicsit tartani. Ha elolvasod az összetevőket az "ingredents" címszó alatt, szinte mindegyikben van sodium laureth sulfate (vagy ikertestvére a sodium lauryl sulfate). Ez amúgy egy közepesen maró hatású anyag, bőrirritációt okozhat... (nyilván alaposan higított formájában kerül a kozmetikumokba, de hát azért mégis csak egy méreg) A lauryl pedig (amit a habzása miatt használnak) központi idegrendszeri károsodást okozhat. Nyilván nem célom, hogy pánikot keltsek bárkiben is, és nyilván ezek az anyagok nagyon kis mennyiségben vannak jelen az adott termékekben (Iegalábbis nagyon remélem).
És akkor az izzadásgátló dezodorokban lévő aluminium sókról nem is beszélnék.
Ezek azok, amiktől valóban nem izzadsz, akár 24 órán keresztül, de az senkinek nem tűnik fel, hogy ez mennyire természetellenes állapot? Mintha gyógyszert szednénk arra, hogy 24 órán keresztül ne kelljen vécére menni, mert az olyan kellemetlen dolog.
De én is tusfürdővel zuhanyozok, és használok dezodort (olyat, amiben nincs alumínium só, jóval drágább is...)
-
breed30
tag
Hát ez nagy hülyeség, találkoztam olyannal aki teljesen vega volt csak a szaga meg volt.
Még a tisztasági szereket sem használt mert olyat állított hogy a dezodorokban meg a stb-ben van állati eredetű kivonat. Hát azt én nem tudom van e bennük vagy nincs e de azért ennyire fanatikus legyen. Ez azért már túlzás nem szabadna így gondolkoznia mert lehet egész életében egyedül marad. Megnézném hogy hol tartana az emberiség ha csak zöldséget evet volna. Egy dokumentumfilmben volt szó róla hogy az ember őseinél akkor indult meg az agy növekedése és szellemi fejlődése, amikor több fehérjéhez jutott.
Vagyis húshoz!
Ha nem fekszik le velem az ő baja nem tudja mit szalasztott el ennyi.
A kiegyensúlyozott táplálkozás a lényeg nem az hogy csak az egyiket vagy a másikat mindenből amennyi jólesik. Elvégre az ember mindenevő meg "minden ivó". -
válasz
#40553216 #210 üzenetére
Ilyen nyomoronccal már én is találkoztam..
Sajt nélkül kérte a pizzát, mert a sajt az állati eredetű..És a pizzatésztában levő tej az nem állati eredetű?
Válasz: -Akkor neki nem lehetne egy pizzát tej nélkül elkészíteni?aaaaaaaaggggggggrrrrhhhhhhh... és az ilyen az mindig szép, szőke, aranyos..
-
Csemike
aktív tag
Na, az ilyen "tudományos" hírektől kapok agymenést... Egyrészt, az új-zélandi "tudósoknak" lehetett volna jobb dolguk is, minthogy felpiszkálják a kedélyeket, és hangulatot gerjesszenek. Másrészt, amelyik vega így gondolkodik, az egész egyszerűen hülye. Má' bocsánat, mert amúgy nem szoktam ilyen sarkosan fogalmazni.
-
Borify Péter
aktív tag
jézusom..hát tényleg nincs határa..hát biztos nem azszerint választok partnert,hogy eszik e húst vagy sem
-
7
addikt
Csak ideillett
-
misirulez
senior tag
És akkor mivan ha holnap elüt egy autó?
Sokra mentél a hagymáiddal.
Had döntse már el mindenki, hogy milyen minőségű/mennyiségű élvezetért cserébe milyen mértékű kockázatot vállal.
Senki sem él örökké, legfeljebb több ideig mint a szokásos, cserébe ezer jobbnál-jobb dologról mondott le.
Üdv
Misi -
Labs
csendes tag
http://bowlin.atw.hu
Aki ide benéz tuti elámul
-
1010
őstag
ekkora hulyeseget reg olvastam
-
#64791808
törölt tag
válasz
philoxenia #277 üzenetére
konkrétan ki nem szarja le, hogy mi volt a vén öreg harcos kedvenc kajája?
-
broaff
tag
válasz
philoxenia #277 üzenetére
Hú na erre a cikkre nem reagálok mert a végén még rasszista leszek.
-
broaff
tag
Az ilyen típusú vegetáriánusok tanulhatnának egy kis biológiát. Vagy nem is mert ehhez nem kell biosz.
Amit megeszünk húst az nem elraktározódik a testben, hanem kiveszi az emberi szervezet azokat a cuccokat amire szüksége van és a többi távozik a testünkből.
Méghogy " "állattemető'', testük döglött állatokból épül fel " hát ez komolyan vicc, és aki ezt komolyan veszi az nem hülye, hanem ostoba. Személy szerint én alapból nem szeretem azokat a vegákat akik azért nem esznek húst, mert hogy védjük az állatokat, hú szegény élőlények stb. nagyon buták mert a növények is ugyanúgy élőlények.Sőt, akkor ennyi erővel velük nem kéne intim kapcsolatot létesíteni mert fejletlenek, betegek lesznek ha nem táplálkoznak rendesen.
-
#64791808
törölt tag
Nagyanyám egyszer eltett úgy egy üveg baracklekvárt, hogy benne hagyott egy kanalat. Vashiányosoknak...?
-
zoltanz
nagyúr
Egyébként pl. pirítóskenyér stb. a korom miatt (rákot okozhat vagyis könnyeben kialakúlhat) veszélyesebb jelenleg és nagyvárosi szmog is mint bármi más egy átlag embernél persze.
-
Zeratul
addikt
válasz
Crystalheart #269 üzenetére
Rézzel azért nem árt vigyázni mert feldúsúl a májban és szép lassan kinyiffantja, amikor meg szétesenek a májsejtek a réz elárasztja a szervezetet és heveny rézmérgezést okoz.
-
#56573440
törölt tag
ez annyira sarkított példa, hogy kétszer néztem meg, de tényleg addikt vagy e vagy csal elnéztem.
mindennek megvan a megfelelő aránya. én sem marhát eszek disznóval, és tömött libát reggelire estére és vacsorára, de pl én testépítéssel is foglalkoznék hobbi szinten, és még vajon miért nem láttam vega embereket a teremben?és igen nekem fontos hogy amit eszek az élvezetet is okozzon, hús, sok zöldség, változatosan elkészítve nekem tökéletes.
azért egy ilyen idegszanatóriumos tanulmányra kíváncsi lennék. ez kb olyan mintha azt mondanám hogy akkor a rák véd a TBC ellen, mert milyen kevesen vannak rákosak tbc-vel... aki meg alkoholista az meg nem nézi mit eszik. ennyi.
normális húst eszek, nem tömegtermelt szutykokat, azért az teljesen más. ízre, főzéskor teljesen más mint a tacskóban, stb helyeken kapható hús jellegű készítmények...
-
Crystalheart
őstag
A rézgálic jó-jó régi-régi dolog, annál már sokkal modernebb rezek is vannak
Pl. a legmodernebb a Nordox, vörös színű, nem zöld, jobb a tapadása és sokkal többet kellene ahhoz bezabálni belőle, hogy legalább hasmenésünk legyen. Egyel azelőtti generáció a megannyi zöld rézkészítmény. A bordói lé is ilyen, csak manapság Bordói lé + Kén FW néven árulják leginkább, kénnel keverve. (Pontos kémiai neveket fölöslegesnek találtam írni
)
-
Crystalheart
őstag
Hát akkor azok a nénik nagyon szerencsések, hogy a környékükön minden gazda permetez, vagy nincs körülöttük más haszonnövény, bár ez utóbbit kevésbé valószínűnek tartom.
Vannak olyan növények, amiket tapasztalatom szerint képtelenség permetezés (minimum réz) nélkül termeszteni, pl. szabadföldi paradicsom vagy uborka, főleg ilyen csapadékos évben, mint az idei. A legtöbb esetben az Amerikából behurcolt peronoszpóra gomba a mumus...
De egyébként nem átverés, tényleg lehet biogazdaságban mondjuk bordóilét használni.
Gyakorlatilag nem mérgező. Sőt, a növények tápanyagként föl is veszik a rezet a levelükön keresztül, létezik réz-hiánytünet. Az olajkészítmények pedig csupán megfullasztják a rovarokat (pl. levéltetű-lárvákat), ez sokszor növényi olajból készül, tehát ezt sem érdemes elhanyagolni.
-
Zeratul
addikt
Félreértelmeztük, az jelenti hogy fűvel fával dug.
-
Zeratul
addikt
válasz
fordfairlane #265 üzenetére
Görcsök közepette megdöglene, bár szvsz annyit nem lehet belerakni a kajájában mert vagy kaja köt meg hamarabb vagy nem eszi meg. Esetleg száraz darába, de azt meg megint nem eszi meg ha nagyon föld íze van, meg nyáltól belekötne a pofájába.
-
#53246592
törölt tag
válasz
fordfairlane #262 üzenetére
vajon komolyan gondolja ezt mind, vagy egy mediahekk reszesei vagyunk?
-
-
fordfairlane
veterán
Úristen, ez tényleg vallás. Biztos jó vegaszektásként felkészülni az örök életre, de hogy az aki szereti a finom ételeket, tudatlan lenne.... miközben te minimális kémiai ismerettel sem nagyon rendelkezve elemezgeted a szerves kémiai reakciókat és hatását az élőlényekre, közben meg lehúzod az orvosokat és dietetikusokat, hát enyhén szólva ordító ez a tudatlansággal vegyes önbizalom. Sebaj, jó legelést, és hitegesd magad ilyen hülyeségekkel, hogy ezzel megkíméled magad a reumától, meg az idegszanatóriumoktól.
-
Zeratul
addikt
Koprofágia bizonyos szintig élettani. Tyúkoknak pl kötelező hagyni mert K-vitamin forrásuk a saját ürülékük.
Nyulak pl. először vakbelébe bakterialásan előemészti a táplálékot. Átküldi a vastagbelén ami ilyenkor üres. Egy nyákával bevont valami távozi belőlle amit rögtön újra elfogyaszt. Utána a baktérium és egysejtű tartalom megemésztődik, majd vakbelet kikerülve a vastagbélbe kerül és elveszti ásványi anyag és víztartalmaának nagy részét és végül nyúldraszéként távozi. Ez a cökotrófia.
Csikó is megeszi lócitromot hogy betelepítse a vakbelét baktériumokkal.
Növekedési hormon és szteroid az EUban TILOS. Laborok szűrnek rá.
Anti biutikum meg csak betegség esetén engedélyezett, az Eü várakozási idő betartásával lehet csak vágni, fejni, tojást gyűjteni. Ezt is szűrik maradékanyagra.
Vágóhídon élőállat rendesvágásából, csak vörös színű hús származik (baromfit fehérhús de annak is van egy rózsaszín árnyalata, semmilyen a húsra nem jellemző szín és szag nem engedélyezett.
Henteshez kerülő hasított félsertés nem kerül és nem is kerülhet a hűtésen kívül bármilyen kezelés alá.
Pácolás: glaubersót nem használnak, nitritet használnak mert redukálja a hús érésekor oxidálódó mioglobint.
Nitrát is használatos de csak tradicionális hosszú pácolás esetén ez több hónap is lehet.
-
Pala
veterán
Szép és jó, amit írsz, csak nem igazán értem, mibe kötsz bele.
Ez a kandírozás már sajnos nem az a kandírozás.
A kifejezés fölött nem akarok vitát nyitni, de ugyanúgy eladnak "kandírozott" álnéven finomított cukorral tartósított aszalt epret, málnát, barackot, stb.
Az aszalás már eleve egy tartósítási eljárás, mind közül a legjobb, mert ebben a formában még többé-kevésbé megmaradnak a gyümölcs értékei. De hogy erre minek még rátoldani.... -
Zeratul
addikt
Cement? Vazze ekkora baromságot hol hallottál. Ásványi premixet adnak nekik, hogy csontfejlődésük megfelelő legyen. Régebben termelők trükköztek azzal hogy vágóhídra szállítás előtt beeteték sózott takarmánnyal. Arra nyomorúl megivott egy csomó vizet. A vágóhíd se hülye, hasított félsertés után fizet, így beetetés elég gyorsan megszűnt.
-
Zeratul
addikt
Megbocsájtsd de címeres ökör vagy. A szaharóz természetes anyag, mivel a növényből, cukorrépából oldják ki. 1 glükóz + 1 fruktóz alkotta diszaharid amit bél csillós hámának diszaharidáz enzime 2 felé hasít. És fruktóz + glükóz lesz belőlle. Fruktóz a májban átalkul glükózzá, mert az vérben a cukrok transzport formája. Mézben is van szabad fruktóz és glükóz. A nádcukor kémiailag ugyanúgy szaharóz.
-
Pala
veterán
A cement(por) azért jó, mert növeli a vágósúlyt.
Nem az a fontos, hogy egészségesek legyenek az állatok, hanem hogy minél gyorsabban növekedjenek, minél többet zabáljanak, és a lehető leghamarabb le lehessen vágni őket.A kártevők elleni védelmet a jelenlegi iparszerű élelmiszertermelés mellett szinte képtelenség megoldani. A különféle gombák, és egyéb kórokozók hihetetlen gyorsasággal alkalmazkodnak az egyre újabb és újabb növényvédő szerek ellen. A probléma gyökere itt is az emberben leledzik. Gombák, kórokozók, baktériumok csak ott jelennek meg, ahol gyengeség, betegség, rothadás van. Az értéküket vesztett, esztelen mennyiségben termesztett növénykék pedig pont ilyenek. A kórokozók nem ellenségek. Pont ellenkezőleg. A javunkat szolgálnák azzal, hogy jeleznek: ahol ők megjelennek, ott valamit nem jól csinálunk.
-
j.bravo
addikt
Biztosan meg lehetne oldani - legalábbis a legtöbb esetben - a kártevők elleni védelmet azok természetes ellenségeivel, vagy kevésbé durva vegyszerekkel, csak tényleg, a személyes kapcsolat fontos...
A saját ürüléket és a cementet mondjuk nem értem, miért jó. Ha a vágóhídi hulladékot ledarálják és odadobják a disznók elé (vagy bármi más elé ami hajlandó megenni), azt még megérteném, lévén szerves anyagok, satöbbisatöbbi, de hogy a cement miért jó (nem csak szimplán mérgezést okoz? vagy jobb esetben csak átmegy az emésztőcsatornán de nem szívódik fel belőle semmi?), vagy az ürülék, amiben ugye elvileg emészthetetlen anyagok vannak...
Crystalheart: a rézgálic azért pl. ember számára (is) mérgező, nem?
Na jó, vélhetően kevésbé durva mint a legtöbb alternatívája...
-
Pala
veterán
válasz
Crystalheart #244 üzenetére
Hmm, amikor azt a bizonyos hozzászólást írtam, akkor én kőkeményen vegyszermentes (természetre bízott) növénytermesztést alkalmazó árusokról írtam. Hogy miért lehetek ebben biztos? Azért, mert személyes ismeretséget kötöttem velük. Gyakorlatilag jóbarátaim.
Amiket meg írtál, azokon már meg sem lepődöm.
Az állattenyésztésben még durvább dolgokról is tudok, pl. cementtel etetett marhák, saját ürülékükkel tömött állatok. A rendszeres antibiotikumozás és növekedési hormonok pumpálása már teljesen "természetes". Eredményül a levágott állatból hátramarad néhány cafat zöldes-szürke (!!) színű, húsnak kinéző valami, amit azután nátriumszulfátos-glaubersós oldatba merítenek, hogy "visszanyerje" a pirosas árnyalatát és eltüntesse a rothadó szagot (!!!), és különböző utómunkálatokat végeznek rajta, hogy a henteshez érve a frissesség, egészség benyomását keltse. A jó háziasszony pedig sütéssel, főzéssel, ízesítéssel tovább rombolja ezt a már önmagában is értéktelen, halott vackot, ami majd a vasárnapi ebéd alapját képezi. Jó étvágyat!A bioboltok meg ugyanúgy tele vannak átveréssel. Kedvenceim a cukorral tartósított aszalt gyümölcsök.... Amikor ilyet meglátok,akkor szoktam a kijárat felé venni az irányt.
-
Crystalheart
őstag
Én permetezek rendesen, ahogy azt az átlag gazda szokta, biocuccot csak elszigetelt helyen lehet, nem a szomszéd beteg fái meg növényei mellett
De pl. a kontakt szereket teljesen le lehet mosni, és ált. amúgyis csak a rovarirtók a kicsit mérgezőbbek
A nagyon mérgezőket átlagembernek nem adják oda a gazdaboltban. (Ebből következik, hogy a nagyüzemi termelésben elég durva dolgokat tudnak használni...)
Egyébként a bio sem vegyszermentes, de csak biogazdaságokban engedélyezett, nem mérgező vegyületeket hazsnálhatnak, pl réz-, kén-, olajkészítmények, stb. Általánosan is előnyben érdemes részesíteni az ilyeneket, nehogy leterheljük a talajt a földre jutó permettel.
-
-
Pala
veterán
You are ráályt!
Lehet kapni egyébként piacokon vegyszermentes gyümölcsöket, zöldségeket. Kb. másfélszer anyiba kerülnek, mint a "hagyományosak", és jellemzően öreg nénik vagy bácsik árulják őket, akik többnyire a saját kertjük termését terítik a vásárlók elé.
Arányaiban nincs túl sok ezekből, de azért lehet találni belőlük, némi keresgéléssel.
-
j.bravo
addikt
Biztosan elhangzott már, de... a manapság a városi üzletekben (lett légyen az hipermarket, sarki közért vagy sarki zöldséges) kapható műzöldségek és műgyümölcsök mennyivel jobbak a hasonló helyeken kapható műhúsoknál?
Gyanítom, hogy nem sokkalHa jobbak egyáltalán.
Undok szkeptikus fajta vagyok, de még a magukat biotermék-forgalmazóként aposztrofáló boltok árujában is kételkednék... egyetlen kivétel, ha a kajámat magam termelem meg, vagy a szomszéd Béla, akinek rálátok a földjére, látom mit tesz és mit nem, vagy pedig annyira ismerem hogy maradéktalanul megbízom benne és a terményeiben...
Azaz, ha városlakó vagyok, azt hiszem, a legegyszerűbb az éhhalál.
-
Pala
veterán
Direkt azért írtam, hogy még "lehetsz".
Én se akarok offenzívnak tűnni, de annyira gyerekcipőben jár még a nyugati orvostudomány, hogy mindig elmosolyodok, amikor valaki orvosok meg dietetikusok szavára hivatkozik. Azok aztán tényleg mindenhez értenek, csak ahhoz nem, amire elméletileg hivatottak lennének.Yetike: semmivel, nincsen rá szükség. Egy minimális illatot érezni a bekenés után kb. 10-15 percig, utána semmi. De egyébként, mégha érezni is lehetne tartósan...a citomillat egyáltalán nem rossz; a hagymát még megértem...
-
Pala
veterán
Te tényleg nem érted (valószínűleg megfelelő háttérttudás hiánya miatt)....mindegy
zoltanz: akkor egyed...a műhúsokat is. Megnézem 10-15 év múlva a szemedet, aztán majd visszatérhetünk erre a kérdésre. A szád hazudhat, a tudatod lehet hibás, de a szervezeted ismeri a természet törvényeit, az alacsony frekvenciás rezgéseket is ideértve.
-
zoltanz
nagyúr
A baktérium is élőlény most akkor mit csináljak pedig nem akarom magamhoz venni.
Az egészségés emberi szervezetnek szüksége van a húsban található anyagokra (a műhúsok egészségesebbek, főleg ha nagyiparban és olcsón elő lehet állítani) Az őssejtből készített étel még távol van, de ma már tudnak egy apró szövetet megsokszorozni (és ízletes is állítólag). -
Pala
veterán
A válasz helytelen. Mégcsak nem is arra a kérdésre vonatkozik, amit feltettem.
Egyébként tudom én rá a választ, nem kell tippelgetni.
Abban viszont igazad lehet, hogy kevés vega van kishazánkban. Annál több viszont azok száma, akik vegának HISZIK magukat és közben minden szemetet összeesznek, majd le is betegednek. Találkoztam már olyannal is, aki igazából mindent eszik, csak csirkehúst nem, és ettől ő már vegetáriánus(nak tartja magát). -
Pala
veterán
válasz
Crystalheart #226 üzenetére
Örülj neki, ha neked nincsen.
Egyébként ez a hajas fejbőrön megtapadó kosz, szennyeződés. Egyik formája a korpa. De ha pl. egy izzadós nap után megvakarod kicsit a fejbőrödet a füled mögötti részen, és érzed, hogy valami összegyűlik a körmöd alatt...na az is fejkoszmó.
A hajmosás ezt nem igazán tudja teljes mélységében eltávolítani, de pl. a fejbőrre dörzsölt hagyma vagy citrom már jelentős javulást hozhat.
Én amióta hagymázom a fejemet (), és csak tiszta vízzel öblítem, azóta a hajam se nem korpás, se nem zsíros, és még fényes is! mod: ja és nem is hullik...csak mert régebben volt egy kisebb mértékű átmeneti hajhullásom.
-
Pala
veterán
válasz
#40553216 #222 üzenetére
Így van....egyébként a fruitarianizmus létező táplálkozási irányzat. Van ilyen ismerősöm, aki eszerint él. Nála tisztább szemű emberrel nemigen találkoztam életemben.
Én fogyasztok zöldéget is, főleg hagymából rendszeresen (nyersen), tisztító, vérképző hatása miatt. Fejkoszmó eltávolítására is kiváló. -
Pala
veterán
válasz
#56573440 #221 üzenetére
Egyél csak jó sok húst, marhát, libát, disznót, mindegy... amennyit csak bírsz. De persze előtte harapd át az élő állat torkát és véresen, cafatosan lakmározz belőlük, hogy érvényt adj a fenenagy ragadozó ösztöneidnek... Aztán csodálkozz, amikor reumás leszel, netán rákos, vagy éppen az érrendszered haldoklani kezd.
Jellezmő, hogy tudatlan, civilizált ember már az étkezésben is csak (szinte kizárólag) az élvezeteket keresi.
Költői kérdés: Vajon az idegszanatóriumok miért csak húsevőkkel és vegyes étrenden élőkkel vannak tele? És az alkoholisták között miért nem találni egyetlen vegetáriánust sem?
-
#40553216
törölt tag
a teljesen korrekt vega táplálkozás a gyümölcsevés lenne, mert az pont arra van, hogy megegyék.
Crystalheart (#215) valamelyikre az elejétől.
túl hosszú már a sor
----
Összevontam a hozzászólásaid. Használd a MOD gombot, ne válaszolj mindenkinek külön hozzászólásban![ Módosította: 7 ]
-
#56573440
törölt tag
ahogy látom a természet újra győzedelmeskedik, éljen soká a természetes szelekció, legalább így kisebb eséllyel örökíti tovább eme csodálatos értékeit
az ember eredendően raagdozó, ha tetszik ha nem, ettől. még egyesek küzdhetnek ellene, engem nem zavar. várom a pillanatot amint egy lány egy bitang félkilós steak miatt utasít vissza...
-
#40553216
törölt tag
mondjuk ez a Belga szám is (mint a legtöbb) paródia, és Titusz éppen vegás.
Attici (#98): nem! ez a bioszex!
peterszky (#166): a helyzet az, hogy már eleve azt jelenti: rohasztott (erjesztett) bab. bár igazából a tofu nem az, csak a szójaszósz.
----
Összevontam a hozzászólásaid.[ Módosította: 7 ]
-
Crystalheart
őstag
válasz
#40553216 #210 üzenetére
Most melyikre válaszoltál?
Te a holstein frízről beszélsz szerintem, annak is kell borjú, ha jó tejhozamot akarunk, de ritkábban is ráér. (És a tehenek amúgyis tejelnek télen, a kecskékkel ellentétben.) Egyébként kecskékben is van ilyen fajta, ugyanúgy folyik nyugaton a nemesítés.
De nem véletlenül tartanak manapság magyar tarkát is nagy számban a holstein fríz mellett, mert ha kevesebb is a teje és évete is kell borjú, ellenállóbb, kevesebb kaja kell neki és így mégis megéri tartani. Szóval nem csak holsteineket tartanak és nem is fognak.
-
#40553216
törölt tag
válasz
Crystalheart #72 üzenetére
én meg nem így vagyok, különben a jó kis (túl)érett sajtokat nem élvezhetném. pedig DE!
-
#40553216
törölt tag
válasz
#64791808 #62 üzenetére
ezzel az ételsorral még semmi baj, de pl. ha elmennél Kínába, ott rengeteg buddhista kolostor mellett van étterem, csak vega kaják vannak, és gondolhatod, hogy elég nagy változatosságban, mert mégiscsak egy Európa méretű ország. Bár a közhiedelemmel ellentétben a buddhisták nem vegások, (Buddha sem volt az, miután már buddha lett, akkor sem,) a kínai buddhisták - bizonyos történelmi okok folytán - mégis azok.
-
#40553216
törölt tag
válasz
FehérHolló #53 üzenetére
nincs igazad, mert a szójában benne van az összes esszenciális aminosav. nem a szójakockára kell gondolni, hanem ahogy a kínaiak eszik a szóját 4000 éve.
-
#40553216
törölt tag
NoLF: tényleg bénácska volt a kislány.
pedig milyen jó is a quattro formaggi szósz! nyamnyam
viszont az olasz tészták tipikusan pasta di semola di grano duro, azaz durumbúza lisztjáből készült tészta, ebben legritkább esetben van tojás, mondjuk egyáltalán nincs.
ja, vegás vagyok én is, de nem vegan. és nem tartozom az "Általában" kategóriába, tőlem soha senki nem hallotta, hogy így meg úgy , legfeljebb ha válaszként a fricskázásra. a klikkesedésnek sincs köze az étkezési szokásokhoz, inkább általános emberi tulajdonság. zsiga6667 egyetértek.
probiker: olyan biztos ebben ne legyél, mert a gumóz zápfogak vegyes táplálkozásra vannak, tehát növényevésre IS.
geller: tévedsz, alapvetően mindenevő.
erdoke: egyszer olvastam, hogy állítólag a kannibálok szerint a vegásoknak jobb az ízük.de ez lehet kacsa! (bár sokak szerint annak is jó az íze)
Crystalheart: én gondolkodtam, és ezért vagyok 21 éve vega. a kecskéknél így van, viszont a tejeléshez ezért tenyésztették ki a spec fajtákat a szarvasmarhánál: akkor is tejel, ha nincs borjú.
loha: ne haragudj, ez faszság. eleve nem háziasították volna őket, maradtak volna a vadonban, ahol a helyük volt az ősöknek.
sgergi: -
tildy
nagyúr
Tudod én úgy vagyok vele, hogy a növény is élőlény.Ha megeszem, abban ő elpusztul. De nem tehetek más, éhen csak nem kéne halni. Akkor meg már eszem olyat ami finom és egészséges...
Szóval aki nem eszik húst , az miért nem gondol bele, hogy esetleg a növénynek is lehetnek "fájdalmai" még ha hagyományos értelemben talán nem olyanok , mint az emberéi, de mégis csak egy élőlény megölése, vagy a növénynek mindegy, mert nincs agya? Állatok közt is van ilyen ...
Érdekes dolog amúgy erre hivatkozva nem enni húst, hogy mert az állat .... -
Pala
veterán
válasz
Murderer69 #203 üzenetére
Én nem küldeném el a picsába, de köszönettel visszautasítanám.
-
lapa
veterán
mert legalább a kilométeres tengerszűrőkkel kitermelt vad halakra nem képezel fizetőképes keresletet.
most ha valaki benyögi mennyi haltenyészet van meg ilyenek, az előtte nézzen rá a nagyságrendekre.
ugyanígy elv lehet kevesebb húst enni, vagy akár semennyit. persze aki így tesz, az jellemzően nincs is tisztában vele, hogy mekkorát csökken tőle az ökológiai lábnyoma.
pusztán az elvek szükségességére kívántam reagálni azzal a mondattal.
-
misirulez
senior tag
válasz
philoxenia #129 üzenetére
"Sült csirkét bolti csirkéből fedő alatt melegítve mikroban, a fedő levételekor mindenféle szaga van például....csak igazi csirkehús illata nem"
Ez az ami érdekes.
Én szentül meg vagyok győződve róla, hogy mikrózás után(eleve mindig fedő alatt mikrózok) totál más íze lesz a csirkének.
Ezt rajtam kívül még soha senki, nem vette észre, vagy ismerte el ha felhoztam a témát.Pedig nekem olyan érzésem van mintha mást ennék utána....
no, mind1, nem offolok, fúj dögevők
-
Murderer69
őstag
ennyi
és ne hogy azt mondja nekem valaki hogy ha egy nő ilyen kaját készít elküldi a csába mert hús pffff....
-
#53246592
törölt tag
válasz
Crystalheart #198 üzenetére
Mégis növényevő elég rendesen.
lehet hogy csak vegetáriánus?
Új hozzászólás Aktív témák
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- További aktív témák...
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Odyssey G5 S27CG554EU 27 QHD 165Hz Ívelt Gaming Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest