Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
tilapia bacon-be tekerve roston megsütve, vagy vajhal is jól süthető liszt nélkül, ezek nem olyan "leragadós" halak, jobb a tartásuk, fűszerezés, halfűszerkeverék(a karibi halfűszerek igen finomak) vagy só bors citromlé, de liszt nélkül sütve jobb, ha a citromot csak sütés után nyomjuk rá, vagy citrom karikákat teszünk rá még mikor forró, vagy csinálunk citromos fűszervajat
-
kovsol
titán
liszt nélkül készült jó sült hal receptet tudsz mondani ?
-
kovsol
titán
megcsináltam a serpenyőben sütött halat és nagyon finom lett, fél kg -t csináltam csak próbaként, de jó lett
-
looser
addikt
Én ketchupot nyomok a káposztás tésztára, gulyáslevesbe. Ez a receptem
-
kisza25
félisten
szerintem meg a kakukkfű
izlések és pofonok, hidd el a morzsa+liszt+bazsalikom komboval teljesen más ízt kapsz, mint pl. egy paprikás lisztel, ua. hal teljesen más íz,
próbáld ki egyszer és meglátod, hogy így is finom pl a tilapia filé,
eszembe jutott még 1 tilapia baconbe tekerve középen hosszába elvágjuk a halat és egy szelet bacon szalonnát tekerünk köré és úgy sütjük rostaon -
pohár
félisten
basszus, kimaradt a füstölt szalonna... na az mehet a krumpli közé, apróbb csíkokra vágva, megpirítva
a krumplit picit elő kell főzni sós vízben, 2-3 percig rotyodtasd, és mielőtt a húst befednéd a káposztalevéllel, borsozd - majoránnázd meg, és a krumplira csurgass a kisült zsírból, tedd rá a húst, és arra mehet a maradék, befeded káposztával, aztán hideg sütőbe beteszed, kb 30 percig csapatod neki nagy lángon, utána leveszed kb 190-re, egy óra és tálalhatjuk
de mindenekelőtt: a tál alját és tetejét töltsd meg hideg vízzel, csak akkor öntsd ki ha pakolnád bele a dolgokat, mert érzésem szerint szétmenne a sütőben...
a húst célszerű a szalonna zsírjában megpirítani, nagyon jó ízt fog neki adni
bocsi a szétszórtságomért, keressek egy modit hogy egyberakja a két hsz-t?
-
pohár
félisten
bazsalikom? az szerintem rohadtul nem passzol a halhoz
kakukkfű, rozmaring, citromegy régi itthoni nagy kedvenc:
hozzávalók:
- szeletelt karaj
- felkockázott krumpli
- apróbb csiperkegomba
- felcikkezett vöröshagyma
- kelkáposztalevelekelkészítés:
a karajt megsózom, lisztbe forgatom, olajon kicsit megkapatom, félreteszem
fogok egy nagyobb római tálat, alulról-oldalról kibélelem kelkáposztalevéllel, beleborítom a krumpli-hagyma-gomba triót, az előzőleg kicsit megkapatott karajt ráteszem, hogy teljesen befedje az alatta lévő zöldségeket, és a húst befedem kelkáposztalevéllel, ráteszem a római tál tetejét, és go a sütőbe, olyan 180-200°C ideális nekia sütési időről így hirtelen nem tudok nyilatkozni, de kell neki idő azért rendesen, akkor jó ha megszurkáljuk a húst, és nem ütközünk ellenállásba
ne ijedjünk meg ha füstöt látunk kiszivárogni a tálból, a felső réteg káposztalevél igen erősen el fog szenesedni mire megsül a hús, és megpuhulnak az alatta lévő dolgokfogyasszátok egészséggel
-
kovsol
titán
tegnap megcsináltam fél kg halat tepsiben sütve bazsalikommal, holnap a lisztbe forgatott bazsalikomos tepsiben sütött típust próbálom ki
ízlett, és a széle ropogósra sült, pont ahogy szeretem -
Huma
addikt
Na írok gyorsba párat.
Sült csirkecomb:
Tepsibe berakok 4 db combot megsózom, borsozom. Bőr alá bedugok pár negyedre vágott fokhagymát és a maradékot meg a tepsibe szórom majd beleöntök kb másfél centi vizet aztán lefedem fóliával és bedobom a sütőbe. Ez volt kb 7 perc.
Egy óra múlva leszedem a fóliát és tovább sütöm még 20-31 percet amíg az összes víz el nem párolog és a bőr finom ropogós nem lesz.
Isteni finom lesz és igaz, hogy másfél órán keresztül sül, de csak kb 10 percet kell foglalkozni az egésszel. Szóval addig lehet mást csinálni.Köretként esetleg lehet hozzá rizst csinálni. Azzal sem kell szinte semmit sem foglalkozni.
Tejbegríz is gyorsan kész van. Bár látom ti úri kajákat írtatok.
Jézustól tanultam egy receptet. Venni kell egy babfőzelék konzervet amit belezúdítasz egy fazékba. Felöntöd vízzel. Nyomsz hozzá némi csípős gulyáskrémet, belevágsz két fej krumplit és némi lecsókolbászt majd főzöd egy húsz percet és voila, kész is a csöves babgulyás. Friss kenyérrel tökéletes.
-
Huma
addikt
Na ide én is fogok írni pár receptet. Hat év kolesz sok mindenre megtanított anno.
-
kisza25
félisten
én így is szoktam roston: lisztet morzsát összekeverem, hozzákeverek bazsalikomot és abba forgatom bele a halat persze előtte sózom, vagy halfűszerkeverékkel ízesítem,
forró serpenyőbe 1-2 percig mindkét oldalát sütöm, majd leveszem takarékra és fedő rá 5-10 perc mérettől függően így fedő alatt párolom, közben 1x 2x megfordítomvagy fóliába: tépek egy kockaforma fóliát akkorát, hogy amit most leírok azt kényelmesen bele lehessen csomagolni,
amibe rakok egy pár szem előfőzött sósburit+ előfőzött zöldséget erre rakom a nyers halszeletet(sózom, vagy halfűszer) egy kis darab vajat, vékony szeletekre vágott fokhagymát 1-2cl fehérborral meglocsolom, friss rozmaring(vagy por, de azzal finoman, mert nagyon intenzív), összezárom a fóliát (mint egy batyut)és 20-25perc a sütőben -
pohár
félisten
hát megsütheted sörtésztában is
vagy teszem azt karikázol fel krumplit és hagymát, a halat kiolvasztod, beirdalod picit, megsózod, jól megmasszírozod egy marék rozmaringgal, tepsit vékonyan kiolajozod, alulra mehet a krumpli, rá a hal, erre a hagyma, és ha van paradicsomod, karikázhatsz rá, de ha nincs az se érvágás szerintem -
kovsol
titán
mirelit hal elkészítésére mi a legjobb recept ?
-
kovsol
titán
most itt a hétvége, van aki kipróbálta valamelyiket ?
-
-
Helyezzük bele a turmixgépbe:
10-20dkg Zabpehely + víz + 40-60g csokis fehérjeIgény szerint botmixerrel is elkészíthető.
-
darál0w
Jómunkásember
ilyenkor tud jol jönni, ha az emebrnek barátnője/felesége van...10 éve el vagyok látva ilyen téren
-
pohár
félisten
most kerestem elő, régebben ladybugnak fényképeztem, pont kapóra jött:
a rakott csirkét szántam ide, de kaptok még másik kettőt is
valami isteni ez a rakott csirke, sült krumplival, vagy akár krumplipürével valami mennyei, és rohadtul laktatós, de komolyan, négyen nem bírtunk megenni egy közepes jénaival, maradt vacsorára is kétembernyi adag kb
kovsol... a zsírós az mi? nem zsíros akart lenni?
-
kovsol
titán
Rakott karfiolt leírom akkor én hogy szoktam csinálni, de tetszés szerint a karfiol cserélhető zöldbab, brokkoli vagy kinek épp mi van otthon! Nem vagyok profi, de nálam ez bevált és a családnak is ízleni szokott.
Hozzávalók egy tepsire
ez elég lehet 4 embernek is, én jó gyúrós módjára egyedül is megeszem egy nap
1 közepes karfiol, úgy pucolatlanul 1kg körüli
fél kg darált hús, én pulyka felső combot szoktam, hogy ne legyen olyan zsírós
két tojás
egy kis kefir vagy tejföl, én kefirt szoktam az nem olyan zsírós
másfél pohár rizs
só, bors
pici tej
opcionálisan sajtA munkát azzal szoktam kezdeni, hogy felrakom a vizet amiben a karfiolt főzöm majd, rakok bele egy pici sót is.
Amíg felforr a víz a rizst megpirítóm kis olajon majd 2x annyi vízzel felöntöm mint amennyi a rizs térfogata volt és só, borssal fűszerezem, esetleg egy kis vegeta is mehet bele, de ne sok.
A karfiolt közben megpucolom és feldarabolom szépen a virágokat kis darabokra, mert úgyse egyben fogjuk felhasználni, ha felforr a víz belerakom és újra felforrás után 3-4 perc főzés elég neki, mert különben szétesik csak.
A húst megpirítom kis olajon, sóval, borssal ízesítem.
A rizst addig főzöm amíg a leve el nem forr annyira, hogy kilóg már a rizs teteje, majd elzárom és lefedem had dagadjon.
Míg dagad a rizs felverem a tojást öntök hozzá kis tejet és a kefirt is bele keverem.Utána mikor kész a rizs egy nem túl nagy méretű tepsibe az aljára rakok kb 1 centi vastag rizst, majd rakok rá karfiolt, utána a húst, megint karfiol, tetejére maradék rizs.
Ezt leöntöm a kefires-tojásos-tejes cuccal ami szépen bele is folyik közé és így a belsejébe is lesz belőle így nem lesz száraz a belseje se. Tetejére lehet reszelni sajtot ha valaki úgy szereti, de én a sajtot kicsit később szoktam rárakni, hogy ne égjen csak úgy rá, hanem maradjon neki tartása is.
Mehet be a sütőbe és az egészet még megpirítom, de mivel már alapból se nyers anyagokból raktuk össze így nem kell túlzásba vinni, én addig szoktam míg a teteje már kezd pirulni. Akkor már a tojás is szépen megszilárdul.
Utána fogyasztható savanyúsággal főételként.Elkészítésének lépései párhuzamosíthatóak így elkészítés megvan gyorsan.
Mod: jó hosszú lett
Lehet kicsit túl szájbarágósan írtam le, na mind1
-
pohár
félisten
5 kiló? lakodalomra sütöttél pizzát vagy mi?
én ilyet szoktam:
65-70 dkg liszt
3 dl tej
1 élesztő
1,5 kiskanál só, cukorkiméred a lisztet, belekanalazod a sót, a tejet meglangyosítod, megcukrozod, és belemorzsolod az élesztőt, megvárod míg felfut az élesztő, lisztet bele egy nagy tálba amiben majd meg is tud kelni a tészta, ráöntöd az élesztős tejedet, és meggyúrod
ha olyanom van és nem felejtem el, és persze nyár van, kimegyek a kertbe és szedek oregánót és 5-6 levél bazsalikomot, felaprítom őket apróra, és a liszthez kavarom őket, nagyon jó ízt ad neki
ha valaki kenyérsütő géppel csinálja, akkor a folyadékot tegye alulra, ha kézzel gyúrja, akkor célszerűbb a liszthez önteni a folyadékot, és nem fordítva
ebből 2 darab 32 centis, és egy nagyobb téglalap alapú tepsi méretű pizza jön ki
-
Jofi81
őstag
- 1 kg liszt
- 0,5 l víz (ha van, akkor ebből 1 dl lehet sör)
- 0,5 dl olaj
- egy csomag élesztő
- egy marék só
- egy kiskanál cukorÉn úgy szoktam, hogy a folyadékba keverek bele az elején mindet, utána fokozatosan adom hozzá a lisztet, de fordítva is működik. Miután jól összegyúrtad, megkeleszted és kész is. Elég egyszerű és finom is.
-
Cucuska2
addikt
muszály pontos lyééé!!!!
-
pohár
félisten
nem éppen olasz, nem éppen "nemes", de gyors4 személyre kb így alakulnak a mennyiségek:
megfőzöl 6-7 tojást, ha megfőtt, a tojásszeletelő cikkező részével felcikkezem, és keresztbe félbevágom őket, egy nagy tálba beledobom őket, kissé megsózom őket, főzök mellé - sima, nem ilyen füstölt meg sajtos meg az isten tudja milyen virslit, natúr sertésvirsliből a legjobb - kb 7-8 virslit, felkarikázom őket, a tojás mellé dobom, és megvárom míg nagyjából kihűlnek, felkarikázok egy közepes fej vöröshagymát, ezt beledobom épp forró, sós vízbe - 1 csapott teáskanál só elég -, és pár percig főzöm, hogy az ereje kifőjön, itt is megvárom hogy langyosra hűljön a hagyma ,ezek után egy másik tálkába kb 15dkg / 2-3 nagyobb evőkanálnyi tejfölt, nagyjából ugyanennyi majonézt, és egy fél evőkanál mustárt, őrölt borsot összekeverek, és a tálba öntöm, a tojás-virsli-hagyma kombóra, összekeverem őket, hogy vonjon be minden összetevőt a trutymó, végezetül sütsz mellé sült krumplit
nagyon laktató, finom, kiadós vacsora, és még marad másnapra is kb 1-2 személynyi adag
esetleg ha érdekel, kemény tésztájú pizzareceptem is van
sőt, a túrógombóc finomabb úgy, ha teszel a közepébe egy fél epret, málnát, és vaníliapudingot/sodót főzöl mellé, szerintem fényévekkel finomabb mint a natúr és tejfölös gombóc
-
kisza25
félisten
válasz
Crystalheart #5 üzenetére
persze leves után
majd azt is írok párat
kovsol: az első kaja is olasz, leírhatok pizzatészta receptet csak nem tudod otthon olyanra sütni, mint az étterembe, mert ahhoz 350-fok kell, de a vastagabb tésztás az otthon is elkészíthető
Cathfaern: lesz még -
Cathfaern
nagyúr
Nagyon bejövős mind, mentve
És szivesen vennék még ilyeneket
-
pohár
félisten
az első azt hittem sütős dolog, nem egybeöntős, de nem rossz... az elsőt amúgy úgy is meg lehetne csinálni, hogy megfőzöd a pennét, a csirkét ugyanúgy megpirítod kicsit, csinálsz besamel mártást, vágsz fel friss bazsalikomot, belekevered a mártásba a fűszert, a tésztát és a húst összekevered és egy jénaiba teszed, meglocsolod a besamellel, jól megszórod a tetejét sajttal, és addig sütöd míg picit nem pirul a sajt tetején, és violá
-
kovsol
titán
-
Crystalheart
őstag
Jó, jó, de a császármorzsa 1 bögre lisztből, mint két személyes főétel? Ugyan már.
-
truba
tag
Mentve
-
kovsol
titán
Megy is a kedvencek közé
Én szoktam rakott dolgokat is csinálni, mert azt is kis energiabefektetéssel megvan, az egyik kedvencem a rakott karfiol.
Desszertekhez viszont nem értek így azt szívesen látnék majd többet. Ezt a császármorzsát ki fogom próbálni azt biztos, mert azt szeretem is pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hardcore café
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Szép állapot!! Hátlapon kisebb kopások!!! Samsung Galaxy S20 FE SM-G780G/DS - világoskék
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- Nagyon szép állapot!!! Samsung Galaxy A13 SM-A137F/DSN - fehér
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Megkímélt állapot!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG - zöld
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest