Új hozzászólás Aktív témák
-
ByB
addikt
-
válasz
hatpersze #64 üzenetére
PDF olvasónak egész jó volt a 770 és az N810 is, sőt, igazából a legjobb hordozható kütyüim voltak erre a célra, amíg nem lett meg a Bebookom. Szöveges ebookokat anno nem olvastam igazán, így nem tűnt fel ezen a fronton a hiányosság, most már elég sokat, de már nem számít
Én se hiszek nagyon ebben a rendszerben, de a Qt akárhogy nézzük, egy elég nagy plusz mellette. A Nokia legjobb stratégiai lépése volt (a világ szempontjából) a Qt felvásárlása és LGPL-ként kiadása.
Szerintem az N900 k... drágán fog a boltokba kerülni, és fenn is tartják majd az árát, mert mellette az N97 egy nevetséges kis műanyag szappantartó, házon belüli konkurenciát meg nem adnak majd neki. Egyébként hardveresen erős, minden más meg "hiszem ha látom".
Na jó, az előző állítás az i8910HD és az iPhone-ok meg a Hero meg a Touch Pro 2 meg minden más mostani telefonokhoz képest is igaz szerintem.
-
hatpersze
tag
koszi a valaszt!!
igazabol mint atlag felhasznalo ismerem a tortenetet. a bugokkal en talan nem talalkoztam, mondjuk en csak szigoruan internetezesre hasznaltam, navigaciora, es egermozizasra. ha az ebookreader jol kezelheto lett volna benne, akkor valoszinu nem kerult volna fiokba a kutyu maig. jah igen, transport tycoon es a mahjong meg lekotott rajta.
nekem ez a maemo nem a bugok miatt volt igazabol hanyagolva, hanem a kezelo felulettel nem voltam kibekulve, es a szoftverek tul hogyismondjam, olyan szakemberesek voltak, nem tul felhasznalobarat kezelessel....
az egyik legnagyobb kerdes a fejemben, miert orul ennyire a nep ennek az "uj" oprendszernek?
Te mit gondolsz az n900-rol ugy osszessegeben? -
Persze azért nincs veszve minden, ott a Mer, eltökélve, hogy csinálnak egy igazán nyílt rendszert ezekre a tabletekre. Mondjuk a kezdeti Agile fejlesztés, sprintekkel meg minden ökörséggel úgy tűnik befulladt, de azért még dolgozgatnak rajta. Tipikus népi open source
-
válasz
hatpersze #60 üzenetére
Egyszer volt hol nem volt... volt egyszer a Nokia 770, rajta az OS2006 becenevű Maemo rendszerrel. Kijött az ifjabb testvére, az N800, fejlettebb processzorral, ami már olyan utasításokat is támogatott, amit a 770 nem, és a RAM-ja is sokkal több.
Ezért a Nokia úgy döntött, hogy a 770 támogatását teljesen megszünteti, az OS2007 és 2008 már csak az új eszközökre jön ki hivatalosan, a megmaradó bugok meg le vannak tojva. Pár unatkozó Nokiás fejlesztő elkészítette az OS2007HE-t és az OS2008HE-t (ez utóbbi már tényleg sok a kütyünek), de a megmaradó temérdek bug, hiányzó feature örökké ottmarad.
Részemről már ezt is rosszallottam (használtam 770-et is, aranyos kis gép), de akkor borultam ki igazán, amikor mindez megismétlődött.
A Maemo bugtrackert olvasgattam, amikor láttam sok bug reportot a Diabloról (az OS2008 aktuális verziója N800-on és N810-en), köztük elég gázosokat is. Mi volt a Nokia válasza? "Fixed in Fremantle, bug closed." Ez remek - a Fremantle a Maemo új verziója, ami már nem fog felmenni az N8x0-ra, így az összes tulaj fix nélkül marad!
Aztán hivatalosan is beszüntették a supportot, majd a forgalmazást is. A régi tulajoknak farok a fülükbe, az újaknak meg még mindig nincsen készülék, amit vehetnének, mint ahogy az új rendszer sincs még előttünk, készen.
Mellesleg, a Maemo annyira nem open source, hogy házilag folytatni lehessen a régi rendszerek fejlesztését. Volt a hiányzó részek felnyitására petíció meg hivatalos levelezés is, a Nokia elintézte annyival, hogy "Ok, utánanézünk.", és ennyi.
Részemről nem bízok meg annyira bennük, hogy elhigyjem, hogy a méregdrága Rover nem jut ugyanerre a sorsra idő előtt.
-
hatpersze
tag
-
-
joey04
titán
válasz
Dare2Live #57 üzenetére
de itt nem a különböző rendszerekről van szó, hanem csak azok kezelőfelületéről, könnyed használatáról. legalábbis szerintem. ilyen szempontból a touch symbian nagyon le van maradva.
ebből a szempontból tejesen mindegy, hogy milyen programok, navigáció stb van rá.a symbian touch kezelő felülete silány
ez volt az állítás, ez igaz. -
Dare2Live
félisten
a baj, hogyha összességébe nézzük, minden rendszernek van baja.
Apple "zárt" és egykészülékes
WM tweakelve is olyan mint a PHs cikkben leírták, de legalább van rá minden,
Symbian olyan mint WM régi....
Androidenál majd a fánkal (jövő év eleje?) kiforr ha lesz rá navi is akkor vszeg ő lesz az első apple nyomába érő újgenerációs rendszer.amúgy nincs és sose volt abszolút igazság....
szerk: Ja Mameot kihagytam még, jó, hogy a topickjába vagyok....
szvsz N810 alapján igéretes.
-
Quasi_modo
nagyúr
Csak szólok, hogy próbáltam mást is. Mondhatnám tulképpen az összes oprendszer volt a kezemben. A Symbianon kívül egyelőre csak az Androit tünt szimpatikusnak. Az viszont még kiforratlan.
De mivel jobban tudjátok, ezért mindegy.
Mindenesetre nem fogom úgy hangoztatni a véleményemet mint egyetlen és kizárólagos igazságot.
Részemről befejeztem. -
válasz
Quasi_modo #53 üzenetére
Majd azért egyszer próbálj ki valami mást is.
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #53 üzenetére
ezek szerint igen, jobban tudjuk. silány, közel sem olyan kényelmes kezelni.
-
kaller1
veterán
válasz
Quasi_modo #48 üzenetére
A screenshoton kitakart BT kapcsolatban lévő Nokia-NXX- típusra is kíváncsi lennék.Az vajon mi lehet?
-
joey04
titán
válasz
Quasi_modo #50 üzenetére
nem csak szerinte. ez tény. sehol nincs egy andoidhoz, mobil osxhez, de még egy TF3D-hez sem. nem véletlen váltanak.
-
gpatrik
tag
Az szép hogy 150 rugó, de hogy legalább 210ről fog indulni az ára az fix.
-
Quasi_modo
nagyúr
EZ volt?
-
időben észbe kaptak a nokianál.
a symbian touch kezelő felülete silány
remélem ez az új platform hozza az elvárásokat -
runner 125
nagyúr
Ütős darabnak tűnik, bár szvsz a qwerty magassága picit kevés, lehetne nagyobb is.
Üdv.M
-
REDeath
őstag
szerintem ocsmány a kinézete
-
ALI_G
veterán
ez odaver
-
N-vidi-A
őstag
Tényleg rendben van, és a kezelő felület is nagyon bejön!
-
joey04
titán
nagyon helyes, ideje ezt a halott touch symbiant leváltani. Nem örülök, de ha nem tudják a kor elvárásainak megfelelő minőségre hozni, akkor inkább dobják.
nem tűnik rossznak, de a resistive kijelzőnek nem örülök...
-
hatpersze
tag
válasz
#16820480 #39 üzenetére
tudod miota letezik a maemo...?
ha a Te gondolatmenetedet kovetjuk, akkor az n900 is halott ugy. lassan ot eve hogy piacon kaphato a 770, es nem neztem utana, de tuti hogy a maemo ennel joval regebbi rendszer.nekem nem tunik foltozottnak az uj symbian. egy nagyon jol kialakitott piaci strategianak tunik minden szempontbol, amivel ha nem is ertek egyet, de megertem, es az eredmenyt (n97) szeretem, teljesen kihasznalhatonak tartom, es az utolso plusz mobil kutyumet is kivaltotta (n800).
ettol fuggetlenul meg kozos nevezon lehetunk, mert egyetertek az n900 megjelenesevel, nem kell raeroltetni az emberekre az s60-at! a celkozonseg megmarad, akinek meg nem tetszik, lesz alternativaja (maemo), ez igy helyes es jo... =))
-
törölt tag
válasz
hatpersze #38 üzenetére
szerintem nem teljesen vagyunk közös nevezőn továbbra sem. én is hozhatnék példákat, hogy mennyire nincs szükségem egyes dolgokra egy telefonban (gps, 3G, stb), de nem ez a lényeg. hanem az, hogy a piac most más irányba mozdult, és a gyártók ez próbálják lereagálni. a Nokia, mivel nincs más megoldása, ezért a meglévő S60-at foltozta addig, amíg kihozták belőle, hogy kezeli az érintőképernyőt, de ettől még nem lett igazán jó, a többit kénytelenek marketinggel pótolni, ami vagy működik, vagy nem. hiába mondják azt, hogy ők más utakon járnak, biztos vagyok benne, hogy a Nokia vezetősége a családját eladná érte, ha olyan sikerterméket tudnának összehozni, mint a szifon. az összes cég az üzletről, a pénzről szól.
a maemo platform egy olyan dolog, amivel megint egy időre versenybe kerültek, mert jelenleg egy jól átgondolt dologról van szó. de mondjuk pár év múlva már ez is elavult lesz, akkor megint kelleni fog valami újdonság, ha az élvonalban akarnak maradni. -
hatpersze
tag
válasz
#16820480 #35 üzenetére
lehet hogy velem van a baj... mar tobbszor gondoltam ra =))
az a helyzet hogy nekem altalaban azok a dolgok amik masnak hatrany, az szamomra lenyegtelen csicsa. erre jo pelda a laptopom, most vettem es azt hiszem az egyik legjobb felszereltsegut sikerult beszereznem (mondhatni atomeromu), az operacios rendszerben megis azonnal kikapcsoltam minden "csicsat", a lebutitott kinezet nekem tokeletesen megfelel. (a telefonomon az osszes csicsa ficsort (widgetet, tema effekteket) kikapcsoltam)
tehat vegulis nekem az hogy tizeves a rendszer csakis elonyt jelent. kiforrott, beleraktak mindent amit lehet, nem kellett atszoknom mas operacios rendszerre, a legfontosabb dolgok ott es ugy vannak a n97-en mint anno a 7650-ben. a szignozasos mizeria azert van mert az emberek nem megvasaroljak a programokat, hanem keresik az olcsobb utat (sokszor en is persze), de csak egy jo orat kell raszanni es popecul meg lehet tanulni egyutt elni vele, nem hatrany, elony. [jah igen, teljes kijelzore tudsz az uj rendszerben hatterkepet kirakni =)]
hibakkal tele van mindegyik operacios rendszer, nemcsak a symbian, de gondolom ezzel Te is tisztaban vagy, tehat nem jogos ezert az ellenzes, raadasul a nokia eleg surun probal javitani a hibakon.en nem tudom, megegyszer irom, lehet velem van a baj, de szerintem az uj oprendszerrel a symbian megint teljes mertekben felulemelte a tobbi operacios rendszeren a sajatjat.
az a gond hogy mindenki bedol a reklamoknak, es azt hiszik az emberek hogy minden mindenkinek jo, holott szerintem marha nagy szorasban van a dolog. ami joskapistanak az etalon, a teljesen kihasznalhato kutyu, az lehet mezgaaladarnak semmit nem mond, csak bosszankodik rajta.
nekem peldaul az i-phone egy gyerekes kirakat keszulek, nyomkodtam, nezegettem, de soha nem tudnek vele egyutt elni, megis ha ismeros ker tanacsot, es tudom talan soha nem volt a kezeben symbian, ne adj isten windows mobil, akkor egyertelmuen mindenfelekeppen az ajfont ajanlom, mint legjobb vetel!!! (merthat az ajgo is fut mar rajta!!!)szoval nem vagyunk egyformak, es azert lehuzni egy keszuleket mert nekem nem tetszik, abszolute nem etikus, es csakis ellenkezest szul (mint barmi masban is...)
mar eleve az osszehasonlitasok is csakis arra lennenek valok, hogy kinek mire van szuksege, nem egymas fele emelni kulonbozo -jelen esetben- keszulekeket.bocs ha zavaros a hsz-em, probaltam belezsufolni egy csomo dolgot, es valoszinu ervenyes a mondas, neha a kevesebb a tobb, de nincs lelkierom ujra fogalmazni az egeszet =)))
-
válasz
Quasi_modo #36 üzenetére
Hja, mert a Samsung rátákolta az i8910HD-re, azonnal kapacitívbarát lesz az AVKON.
-
törölt tag
válasz
hatpersze #33 üzenetére
az, hogy a rendszer magját és alapkoncepcióját úgy kb 10 éve találták ki, amikor még ezzel a felfogással ászok voltak, de azóta sokminden változott.
volt másfél évig S60-as telefonom, eddig bírtam. eleinte szuper, aztán unalmas, majd bosszantó lett. a szignózásos mizéria, az apró butaságok a szoftverben (fullscreen háttérkép miért nincs? miért nem lehet testreszabni az aktív készenlét elemeit? meg még egy rakás ilyen volt, egy időben az N78 topicba írogattam is). a hibákkal teli szoftver verziók (főleg amikkel kiadják a telókat). fejlesztői oldalról meg még rosszabb az egész, erről kérdezd Karmát, ő tudna mesélni.
az egész rendszer kicsit olyan toldozott-foldozott hatást kelt. beletelt egy évbe leglaább, hogy érintésvezéreltté tegyék, és mégsem lett igazán jó, kinézetre vacak, nem komálják a kapacitív kijelzőket, stb.
nem kötekedésből írtam (írom) én sem, ez csak a személyes véleményem, ami úgysem befolyásolja a céget semmilyen mértékben. -
hatpersze
tag
válasz
#16820480 #17 üzenetére
"igen, pontosan ezt kéne csinálniuk, kinyírni az S60-at. vagy legalább lejjebb szorítani a középkategóriába, hogy a felsőben ismét egy versenyképes, új rendszerrel álljanak elő, ami megfelel a kor követelményeinek."
udv!
ne haragudj, de mi a bajod az s60-al...?
mit ertesz a kozepkategorian?
mit ertesz felso kategorian?
miben nem versenykepes az s60?
mi felel meg a kor kovetelmenyeinek?ne haragudj, nem kotozkodes, de tenyleg nem ertem az egesz hozzaszolasodat...
-
hatpersze
tag
"...Egyébként egyszerű: ha akkor telefont csinálnak belőle, kinyírták volna vele az S60-at...."
udv!
szerintem ezeknek a keszulekeknek a kialakitasa olyan hogy telefonnak csak nagyon vegszukseg eseten lenne hasznalhato. a nokia egy kiegeszitonek szanta anno, mint mondjuk egy autokihangosito. itt a nagy kepernyonek, es a baromi jo internet bongeszonek volt a kiegeszito szerepe, elmeletileg barmilyen egyszeru telefon mellett jol hasznalhatoak voltak. mult ido, mert szerintem az n97 teljesen kivaltotta a szerepkorebol, felesleges kutyu lett, es a kukaba dobas helyett csinalt belole a nokia egy onmagaban is hasznalhato keszuleket. ez nem baj, es szerintem van letjogosultsaga, es mindenkeppen jobb mintha kidobtak volna mint anno a 7710-et.
persze ez szigoruan maganvelemeny, ami a hasznalat alatt alakult ki.
-
ByB
addikt
A Series 60 5th Edition-nél biztos, hogy jobb lesz a Maemo, de mi a helyzet a Symbian^2-3-4-gyel!? Ezek is mind a Maemo alá lesznek pozicionálva?
amanoba - Gombsor alatt kevesebb a hely, talán így nagyobb akkumulátor fért bele...
-
amanoba
őstag
én még mindig nem értem miért nem lett legalább 4sorban a qwerty, elfért volna böven
-
Inarus
addikt
válasz
FoxiestFox #25 üzenetére
Bazz! tényleg! De az új...
1-2 év múlva kiderül, hogy halálra ítélt mellékág vagy kiszorítja a Symbiant. Utóbbi gyanúsabb. Addigra már talán olcsóbbak is lesznek, mert ez az ár horror...
-
Nightwish megy a zenelejátszóban.
Bitang jó gépnek tűnik. 1-2 évet még kihúz nálam az 5800, utána valami ilyesmi jön... -
DaveNo1
veterán
Hát külsőre eléggé olcsó qwerty-s készülék benyomást kelt nálam, és a belső sem hoz semmi újdonságot, kezelőfelületről meg még nem lehet nyilatkozni.
-
Hát elég igénytelenül néz ki.
Ha ilyen belül vigye el az ördög -
ByB
addikt
Csak nekem tűnik igénytelennek az anyaghasználat, a legrosszabb N szériák korszakát idézi, vagy ez még nem a végleges ház?
-
vsgaborr11
tag
Ejha...Ugy erzem,hogy nem is kell mar ide Symbian
-
littlebrandy
tag
Ígéretesnek tűnik
-
nobika1
tag
Nem rossz, külsőre is, na meg a belső...32GB beépített memória.
-
sp@rtan
senior tag
Ezek a képernyőfotók nagyon jól néznek ki! Kicsit kompaktabb és olcsóbb lenne...
Grat Nokia!
Mod: Ja, amúgy maga a telefon is jó lett -
Szimplan igazad volt. Akik nem ismernek az evoluciot:
A 770 egy ARM alapu intenettabletnek keszult. Jo volt, csak kicsit keves a memoria, proci
800 megduplaztak az operativ memoriat, ket MMC/SD kartyat tud kezelni, raadasul a processzor teljesitmenye is duplazodott.
810 - 1 bovitokartya, teljesitmenye (mem,cpu) megegyezik a 800-al. Raadaskent kapott egy billentyuzetet es GPS-t
900 - + telefon es jobb teljesitmeny.Nekem kinezetre es kezelhetosegre a 770 jott be a legjobban. Az ujak sokkal gyorsabbak, de serulekenyebbek. Sajnos a 770-nek volt egy WSOD hibaja.
Kamera: nem 5megapixel, hanem optika kell. az oreg S1IS sokal jobb, mint a mai kis kompaktok 10MP-vel.
(Azt nem ertem, hogy a Nokia miert nem rakott bele mar a 800-ba egy 2G telefont a 2. sd slot helyett)
-
Fancy-boy
addikt
Nem rossz, de az 5 megapixelen emelhetnének már ennyi pénzért.
-
bolondember
MODERÁTOR
kinézetre begyere, bár nekem furának hat, h ilyen keskeny a billentyűzet...
-
válasz
Dr.Anonymus #6 üzenetére
Vegre beleraktak egy telefon modult a 770-es utodba.
A Nokia evek ota fejleszti a maemot. Hasznalom par eve es nagyon jo netezesre, zenehallgatasra. Csak a regi gepek procija, memoriaja kicsit karcsu.
-
Dr.Anonymus
addikt
a mikrofossal pont most szövetkeztek... el tudom képzelni a pofájukat, ha hallják hogy a nokia rögtön hátba döfi őket egy linux rendszerrel...
-
brumesz
aktív tag
ennyi pénzért nem éri meg jobban egy korrekt de olcsó UMPC ?
-
blueMerle
veterán
Dzsízösz
Ez nagyon tetszik, remélem irdatlan gyorsan elérhetővé válik, nagyon bejön.
-
RaveForce
veterán
sajnálom, hogy videót nem publikáltak róla
-
putu33
tag
Fogadunk, hogy lesz hozzá Android hack?
-
plus44
veterán
Külsőre, nagyon igényesnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Óra topik
- BMW topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest