Új hozzászólás Aktív témák

  • quailstorm

    nagyúr

    válasz KSparrow #36674 üzenetére

    3-4 év támogatás után is a store-ban a régi cuccok ott vannak, semmilyen telefonhoz nincs annyi támogatás mint egy iPhone-hoz. 4s igazi rekorder. Talán egy-két nyitottabb droidos teló kap third party támogatást olyan szinten... 2.3-as droidot is már dobhatod a kukába, nem tudom miről beszélsz.

    2-3 éves technikát? Oké, az első 2 iPhone nem volt, csak közepes, 4-nél már kamerát kijelzőt odatették, 4s óta meg a vas egyre brutálabb, és konkrétan 5s óta piacvezető innovációval vannak teli. (64-bit és a PowerVR Rogue) Jahogy nem 8-16 magos meg nem kell 64GB RAM hogy akadjon? Bocsika. Nem mintha a max 1-2 szálra írt appok sokat profitálnának az egyenként igen ergya kínai 8 magokból.

    Egyébként meg anyaghasználat is szempont. 6-6s vonal nekem nagyon nem kellett, a célközönségnek jó, szerintem az iPhone meggyalázása, de a vén faszok meg kaptak egy SE-t a piac akkor legerősebb hardverével, tehát be lett fogva mindenki szája.

    Abból a szempontból érdekes az iPhone, hogy míg nehezen érthető, sok tanulást igénylő, totál szétszórtan disztributált szoftvervilággal bíró rendszernek nyújtott egy eléggé szigorú és korlátozott, de igényes és végfelhasználói szempontból pokoli kényelmes megoldást. Ne mondd már azt hogy egy WinMO-val, Symbivel, vagy Maemoval kínlódni jobb és gyorsabb a mindennapokban. Össze se lehetne hasonlítani, mert API és app se készült azokra a platformokra a mai szolgáltatásokhoz.

    Igen a saját platformjukat nyomják hogy legyen bevétel. Ez van. Egyrészt megtehetik, másrészt csak azért preferálni másik platformot mert tele lehet tolni illegál cuccal, gáz. Nem mintha kellő utánajárással nem warezolhatnád magad agyon iPhone-on, persze ott nem mindig jön össze a legújabb iOS verzió. Így, hogy a felhőbe költözött minden és a média is streaming, már kb a fájlszintű elérés és a zene/videofájlok sem róhatók fel, túl azon, hogy igenis rá tudod tenni a sajátod.

    iPhone azért jellemzően stabil, nem ezen a rendszeren voltak a botrányok.

    Btw a Nokia is ugyanazt csinálta mint az Apple. Uniformizált. Csak nem kívül, hanem belül. Egységes platform minden telóba, fejlesztés a legkisebbre (N95 kihasználatlanságának az oka). WP dettó. Android meg igencsak problémás egzotikusabb csájnavasakon, pár éve meg horror volt. Fejlesztőnek is jó, usernek is jó.

    Úgyhogy képzeld el, hogy cégek és informatikusok vesznek iPhonet, és nem budiszelfiért, meg nem villogni, hanem mert akarnak egy igényes telefont ami azt csinálja amit szeretnének és kész. BB meg Nokia lekéste ezt a vonatot, de kb az MS is, mert elbalfaszkodták az időt a WP7-tel. BB IS10 ha hamarabb jön meg a Belle ARMv7-en, akkor nem erről beszélnénk, de nem ez a helyzet.
    Az AppStore-ra igenis a többiek reagáltak és az marha fontos, hogy nem úgy kell összekukázni mindent, mint a Symbire és WinMO-ra, hanem bolt és automata frissítés.

    A Win10 más tészta, van sok gusztustalan húzása. A gyakori frissítést én nem érzem, nem gyakoribb mint más Windows, ellenben se az új felület (gépház), se a dolgozó órák, vagy mittoménmi, az automata újraindítás, nem tetszik. Az se hogy rolling release, meg hogy public béta. De ezt kell szeretni, valamint 98%-ban produktív munkára ott a 7 meg a 8.1 Enterprise, tessék azt szeretni.

    Úgyhogy bocs de nincs igazad. Elfogultságból vissza kellene venni, a Nokia se volt isten, borzasztóan sokat hibáztak.

    iP árára nem tudok mit mondani, új árában már utolérték a többiek, értéktartásban nem. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki eldönti. De azért egy iP 5-öt még most sem kell a kukába dobni, ellenben egy korabeli droid gyári rendszerrel már igencsak koros. Avagy hol van már a Galaxy S3 és mire jó? Dogee X5 Pro nagyjából tud mindent kamerán kívül, és az már tavaly ilyenkor se volt egy ökör ára.

    Egyébként a mobilos játékfejlesztőknek is kedvenc platformja az iOS, a droid meg egy horror a sok szabványtalan szabvánnyal.

    Szerk: FM rádió nem kell, őskövület, már más cégek se raknak a telefonba egy ideje.
    Jack szerintem is nagy baromság volt, Jobs halála óta egyre hülyébbek, de attól még a vas pokoli erős és gyors. Meg a szoftver hozzá is ott van.

    Unokatesóm MacOS-t használ és iP SE-je van, valamint programozó. Előző három telefonja: i5, Nokia N900, Nokia E52. Ubuntus táblát vett, droidos lett mert a PowerVR becsukta a kaput, szép jó, egyre jobb, de nem tetszett nekünk sose. nekem az van mert csóró vagyok. Btw a droid is rohadtul bezárkózott az 5 óta, én idegfaszt kapok egy droidos telefontól ha nincs rootolva. Úgy telenyomják kéretlen appal ami foglalja a helyet, system jogosultsága van és el se tudod távolítani, hogy megőrülsz. Android 5 óta az SD kártya mint fogalom megszűnt a klasszikus értelmében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák