Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz derrik #10984 üzenetére

    A lámpás képen talán a DRO miatt nincs kontrasztja a képnek, az elég laposra szokta húzni. Emellett én itt nem engedném auto ISO-n felvigye 3200-ig az érzékenységet, 1/100-ad záridőnél nyugodtan lehet hosszabb stabival, 1/50 simán, máris több részlet marad a képen ISO1600-on. De tipikus esete a beltéri sötétben fotózásnak, ez tényleg nem a kitobi erőssége, de ennél sokkal jobb lehet.
    A kültéri képnél egyértelműen te vagy a hunyó, manuális expozíció van az exif-ben, ISO100 jó, F4,5 27mm-en lehetne szűkebb pláne napnak szemben, de minek vettél 1/4000 záridőt? Gondolom a fénymérésnek betett a szemben álló nap, azért vetted ki kézibe. Ilyenkor is villogtatja ha el van cseszve az expozíció, de legjobb barátod a hisztogram. Tessék bekapcsolni és megtanulni használni.

    Emellett mindkét kép menthető lenne, ha a témája neked fontos. RAW+JPEG-ben rögzítettél, ennyi hibát simán visszahúzol egy Sony szenzorból. Esetleg dobd fel a nyerset, ha nem tudod hogy kell segíthessünk.

    Sokaknak van 2013 előttről UK vagy US PSN fiókja, a multiplayer miatt, mert nem volt itthon az online pass használható. Azokkal a fiókokkal simán megy, keress valakit, vagy csinálj egyet te is. Vagy használd a keresőt a fórumban, leírtam már többször hogyan tudsz fizetni itthonról is, ha fizetős tartalom kell. Annyiból szívás ez a módszer, kell egy PS3/4 hozzá most már, mert PC-ről ha a fiókhoz akarsz alapértelmezett fizetőnek paypalt beállítani, mindenképp kér a paypal fiók megerősítésnek bankkártyát. Míg PS-ről nem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák