Új hozzászólás Aktív témák

  • Alvin_ti4200

    félisten

    Pár kérdésem lenne. Nem igazán játszom már a gépen, így kacérkodnék egy OpenSUSE 10.3-mal (ebből a 32 bites vagy a 64 bites változatot éri meg feltenni? Mindkettőt letöltöttem).

    1. Van-e benne valamilyen irodai programcsomag? (OpenOffice, akármi). Kezeli-e az Office2007-es fájlformátumokat (.xlsx, .docx)?
    2. Van-e alapból a telepítés után valamilyen azonnali üzenetküldő szolgáltatással működő csevegőprogram? Windows Live profilt kéne kezelnie.
    3. Creative X-Fi XtremeMusic-kal van-e valami inkompatibilitási probléma? Drivert egyedül a 64 bites Linuxhoz találtam a Creative oldalán.
    4. Van-e beépített normális GUI-val rendelkező DVD-író alkalmazás?
    5. Van-e valamilyen egyszerűen kezelhető virtuális meghajtós alkalmazás? (Daemon Tools?)
    6. Azt hiszem a Total Commander nem megy Linux alatt, de van Midnight Commander, ami eléggé hasonló, a lényeg, hogy kellene valami alkalmazás, amivel lehet FTP-zni.
    7. Radeon HD 3850-em van, de az istennek nem találok az AMD oldalán Linux drivert nem csak ehhez, hanem bármilyen Radeonhoz. Kérdésem az lenne, hogy alapból normálisan kezeli a Radeonokat a SUSE? Ismerősöm azt mondta, hogy Linux alá inkább Radeon ajánlott a driver miatt.
    8. Torrent?
    9. Xvid/DivX videók alapból támogatottak vagy külön kodekcsomag telepítése szükséges?
    10. Van-e jól használható, szép GUI-val rendelkező média alkalmazás?
    11. Hány és milyen fájlrendszerrel rendelkező partíció szükséges a működéséhez? Átlagos használatra mik azok a sok helyet foglaló csomagok, amiket nem kötelező telepíteni?
    12. Alapértelmezett (és előtelepített) böngésző Firefox vagy egyéb?

    Egyelőre asszem ennyi:B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák