Új hozzászólás Aktív témák

  • Thulcandra

    senior tag

    válasz ML320 #7716 üzenetére

    Valószinűleg azért, mert kívülállóként az embernek fingja sincs mi folyik abban a szakmában valójában. Én annó tanultam szakácsnak, mert imádok főzni és visszajelzések alapján elég jól, de mindezt lerendezni nagyüzemben... ne tudd meg... mikor beesik az előre bejelentett 100 ember, azoknak kiszórni a bejelentett kaját, mellette a napi menüt, mellette még vagy 10 v több asztalt kiszórni alacarte, vagy neadjisten úgy esik be 100 ember, hogy nincs bejelentve és az is alacarte...
    Nehéz olyan étteremet találni ami a két véglet között van, a lazaság de dögunalom, pénz sincs, meg a megőrülök egész nap között. Cukrász szakma is ugyanilyen hektikus. Nem említettem még az állandó meleget, főleg nyáron, a sérüléseket, olyan nincs, hogy valaki ügyes gyerek, aki ebben a szakmában dolgozik garantált, hogy időről időre elvágja, megégeti, leforázza magát. Szakácsként meg rettentes zsírszaga lesz az embernek, marha sokat kell tisztálkodni, fürödni, főleg ha az ember párja nem csípi a zsírszagot, akkor tök mindegy, hogy este 11kor estél haza és másnap 8ra megint mész, akkor is hajat kell mosni stb.

    Lényeg az, minden szakmának megvan az árnyoldala, persze ezt addig nem látod, míg nem vagy benne.

Új hozzászólás Aktív témák