Új hozzászólás Aktív témák

  • Flinter

    tag

    válasz sittes79 #1535 üzenetére

    TW saját többpénznemű HUF számlára utalni csak saját HU banki HUF számláról lehet.
    Habár ez lenne az egyszerűbb és a tisztább, lehet, h. ezért az 1x-i alkalomért nem érné meg bankszámlát nyissál. (Bár lehet online nyitni, több banknál is, de a belföldi utalás költsége elviheti a hasznot, amit remélsz. Ha így tennél, járj utána ennek. Pár példa: https://www.azenpenzem.hu/kalkulatorok/penzmozgatas.php Nézz utána a bankszámla megszüntetés feltételeinek is.)
    Viszont közvetlenül külföldi bankszámlára történő TW utalásnál (váltásnál) már nem kell saját-saját bankszámla relációnak lennie - utalhatsz idegennek is. Vagyis jelen esetben fordítva: Megkérsz valakit, hogy utalja el neked külföldre saját bankszámlájáról a TW-on keresztül a pénzt. Vagy inkább így szerződsz le eleve a vevővel. (Már ha hajlandó erre. Mert nyilván a 95% azt se tudja, hogy a TW-t eszik vagy isszák?)
    Nyilván ennek is lehet több buktatója - le kéne kérdezni előre a feltételeket a TW ügyfélszolgálatától, meg a küldő banktól/személytől. (pl. Milyen jogcímen küldhet neked X millió HUF-t? Eladás imho OK. Ha "csak" barát, neki abból lehet, hogy gondja származhat. Utána kell járni...)
    https://transferwise.com/gb/about/large-amount-transfers

Új hozzászólás Aktív témák