Új hozzászólás Aktív témák

  • Alu

    senior tag

    Sziasztok!

    Vaku vásárláshoz szeretném a tanácsotokat kérni.
    A vaku Canon eos 70D gépre menne és egyrészt beltéri esemény, másrészt portré fotózásra szeretném használni. Kicsit utána olvasva a témának a lentebb lévő két vaku között kellene meghoznom a döntést:
    - Yongnuo YN-600EX RT II
    - Yongnuo YN-968 RT

    Ami talán lényeges, hogy eseményre mindenképpen kellene a TTL funkció. Ha jól tudom az yn600 "csak" a sima E-TTL -t, az yn968 már az E-TTL II -t tudja. Azt viszont nem tudom, hogy utóbbi jobb-e annyival, hogy döntő tényező legyen a választásban.
    A másik fontos dolog, hogy később szeretném bővíteni a rendszert egy Yongnuo manuális vakuval (portrézáshoz), amit a most vásárolni kívánt vakuval szeretnék távolról irányítani és a Vezérlő (gépen lévő) vakun állítani a Vezérelt értékeit (utóbbi M módban lenne). Konkrétan a Yongnuo YN 560 IV -et néztem ki második vakunak. Viszont ahogy olvastam ezt a vakut nem tudnám irányítani a yn600 -al, mert az 560 IV -ben nincs optikai vevő, az RT rendszere pedig más, mint a 600 -é. A kérdésem, hogy a yn968 -al tudnám irányítani és be tudnám állítani az 560 IV értékeit távolról? Amennyiben nem, megoldható ez bármilyen más módszerrel ezeknél a vakuknál maradva?

    Ti melyik vakut vásárolnátok a helyemben?
    Elnézést, ha valamit rosszul írtam, nem rég ugrottam fejest a témában és egyenlőre elég zavarosak a dolgok...
    Köszönöm előre is!

    λŁƯ™

Új hozzászólás Aktív témák