Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz _q #19585 üzenetére

    Több legyen az éles rész.

    Nézd úgy hogy egy filmben a téma éles kell legyen és mondjuk fixen F5.6-al dolgozol.
    Adott egy medium closeup, ahol orrhegytől tarkóig élesnek kell lennie + a háttér sem árt ha látszik valamennyire.
    Példa:

    És ehhez kell fókusztávot választani. Értelemszerűen ez nem 35mm. inkább valahova 85-re tenném, de az anarmophic azért árnyalja a képet.
    Vagyis fix a rekeszed fix a témád és úgy választod a fókusztávot hogy adja a megfelelő mértékű mossást. 200mm-en szétmossa a hátteret, 35mm-en túl közel kell menned.

    Erre próbálgatok figyelni egyelőre kísérleti szinten, hogy ha közel vagyok igen is le kell rekeszelni, nem jó ha az arc fele (se) éles. Munkánál még nem alkalmazom.

    Van a fejemben egy project amit meg szeretnék lőni és egy obit akarok használni, valszeg 35mm-t. Majd meglátjuk mi sül ki belőle.

    Teasüti:
    Ez most csak az én hóbortom, idáig a minél brutálisabb háttérmossás volt a cél, most hogy eljutottunk odáig, lerekeszelünk :D Philip Bloom mondta egy videóban, hogy ha valaki szert tesz egy fullframe gépre, akkor eleinte mindent nyitva akar lőni mert az a cinematic. Aztán szépen megtanulod mikor szolgálja a storyt mikor nem.

    Aram K példája szerintem ide passzol. Van egy pici dof, hogy kiemelje a témát, de tudod hol van a szereplőnk, milyen környezetben, és nem szív azzal hogy fókuszban tartsa, így jobban tud figyelni minden egyébre. Valamit zseniálisan csinál mert a sárga ruhadarabok nagyon természetesnek néznek ki, de úgy globálisan tetszik ez az aranyban úszó grade.

Új hozzászólás Aktív témák