Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Tuninger #25947 üzenetére

    Kipróbáltam DNx-be is, hogy a kodek ne rontsa le. Így is azt látom hogy leskálázásnál mindegy a TL felbontás, felskálázásnál meg nem. Persze ez úgy értendő, hogy flat pass, vagyis semmihez nem nyúltam.
    Szóval az én konklúzióm, hogy nem (le)skálázáskor veszítesz minőséget. Hanem az effektezés egyszerűen gyengébb minőségű kisebb felbontáson, mert hogy az ugye nem független a TL felbontástól.

    Végig próbálgattam a skálázó algoritmusokat is 1080-as felbontáson. Smoother-nél alig észrevehető lágyulás, de a többi (Bilinear, Bicubic, Sharper, Lanczos) szemre mind egyforma 500%-on. Persze ezt is DNx-ben csináltam, szóval a kodek valószínűleg jobban számít, mint a skálázás.

    Kodekre én meg nem tudok olyan DR beállítást ami akár csak megközelítene egy ffmpeg-et CRF módban. Mivel az én igényeimnek megfelel a hardveres enkóder is ffmpeg alatt és még az is szebb eredményt ad, mint a DR enkódere, ezért ezt a részét nem is erőltetem DR-ben.
    Nem a végső renderen múlik a munkafolyamat gyorsasága. Az egy projektbe rakott idő elenyésző része. Rajta ülsz három hetet, akkor már nem mindegy egy-egy óra ide vagy oda? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák