Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz FerNandor #32539 üzenetére

    Ha amúgy is fogsz időt és energiát fektetni komolyabban a videózásba, akkor szerintem felesleges ilyen fakocka egyszerűségű szoftverekkel időt pocsékolnod. Ha csak az elejét-végét vágnád le a snitteknek, akkor (szerintem) ki lehet bírni, hogy nem fut szépen. Vagy nyesd le telefonon/tableten (meglepődnél milyen hatékonyak az ARM procik videóeditálásban).

    Nem tudom milyen formátumban rögzítesz, de a H265 (HEVC) eléggé erőforrásigényesen szerkeszthető, rögzíts inkább H264-ben és ha már Resolve szóba került, próbáld meg a timeline megjelenítési felbontását jóval kisebbre állítani, arra a kisebb felbontás is bőven elég, hogy megtaláld mettől-meddig akarod megnyesni a klipet. Azt nem mondom, hogy egy-egy klip trimmeléséhez feltétlenül érdemes proxyt létrehozni.

    Amúgy meg én sokáig vágtam a saját videóimat egy AMD X4 955 + GTX 750 Ti 4GB és 8GB RAM kombóval (még 2022 elején is), még 4K anyagokat is, csak erre proxyt használtam, ilyenkor létrehozol kisebb felbontású, kevésbé erőforrásigényes formátumba átkódolt másolatokat és azzal dolgozol, de a végső export az eredeti fájlokból történik majd.

    Nem halál bonyolult timeline-on el lehetett lenni így, de untam a proxyzást és erre volt nekem hatalmas könnyítés, hogy vettem egy M1-es MacBookot, azóta egyszer sem proxyztam, pedig adok neki 4K 10-bit 4:2:2 H265 F-Log fájlokat is, pedig ez egy mezítlábas alap Air, amit egy külső 4K monitorra kötök. El lehet ennek is érni a korlátait, de a VGA válság idején vettem annyiból (370k), amiért egy normális VGA is csak nagyon nagy szerencsével jött össze (például ha imádkoztál, talán belefért egy RTX 3060, de a Ti-hoz már térdelni is kellett a nepper előtt mélytorkozva) és akkor még nincs hozzá semmi másod, se CPU, se alaplap, se RAM, semmi. Elengedtem a PC vonalat, játékra ott a PS5.

Új hozzászólás Aktív témák