Új hozzászólás Aktív témák

  • D®. GeNy@

    aktív tag

    válasz Konflikt #1580 üzenetére

    Először is köszi a segítséget! ...most kicsit zavar lett a fejemben, de remélem kisegítesz. :)

    Az a lényeg, h. egy analitikai folyadékadagoló robotot windows platformos, saját fejlesztésű meghajtó programmal és szoftverrel üzemeltetünk.
    Ezeken a pc-ken maximum 2 felhasználó van, a szerviz és az operator (aki használja a robotot).
    Mivel az operator is kreálhat módszereket, amiket elvégezne a robot, így sokszor ütközhet kisebb-nagyobb problémába, melyhez szakmai segítséget nyújtunk...és itt jön a DE (!)
    Mivel kiszállni elég drága autóval minden egyes ügyfélhez, így a kisebb problémákat meg lehetne oldani virtuális környezetben. Azért van erre szükség, mert sajnos windows-os mivolta miatt a program másként működik pc és pc között, függetlenül attól, h. mind2 gép esetében pl. xp-t vagy win7-et használ OS-ként az ügyfél. HA viszont sikerülne lementeni az adott robot pc szoftverkörnyezetét, és ezt otthon elindítani virtuális környezetben, könnyebben megtalálhatnám a probléma forrását. Ehhez kellene egy könnyen használható programcsomag. Egy külső vinyón lennének az ügyfelek Backup-jai, majd ha vmelyiknek problémája van, akkor egyszerűen bemountolnám az előzőleg lementett vinyóját, majd a szintén előzőleg elküldött módszerét futtatnám a robot szoftverjében az ügyfél saját szoftverkörnyezetében itthon a fotelemből.
    Internet nincs egyik gépen sem, csak a robot szoftver és egy-két alkalmazás.

    És akkor, h. jól értem e a dolgot, amit írtál:

    Az ügyfél gépére fel kell telepítenem ezt a vmware convertert, amiben kiválasztom azt az opciót, amely elvégzi a klónozást egy általam megadott helyre (esetemben a külső vinyóra). Ez lenne a vsphere esxi opció?
    Majd, ha kész a klónozás, akkor azt a file-t a saját vmware workstation progimba (amit ugye feltelepítettem pl. a laptopomra) egyszerűen bemountolom, mintha egy egyszerű iso-t raknék be a daemon progiba?

    3rd party progik esetében a munkafolyamat hasonló a fent leírtakhoz annyi különbséggel, h. nem elég a vmware a saját gépemen, hanem egy vinyót klónozni tudó progi is kell a gépemre (ami az előzőleg klónozott vinyó 1 db file-ját mountolja)?

    [ Szerkesztve ]

    Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

Új hozzászólás Aktív témák