Új hozzászólás Aktív témák
-
Fagyi
aktív tag
válasz
regvoltrossz #35 üzenetére
Ref disk floppyn.De hogyan tovább ?
Magától nem indul el .Az IBM indító képernyőjével meg nem tomm mit kellene kezdeni. -
Fagyi
aktív tag
Segítsetek pls !
Van egy ilyenem
Annyi a gondom vele bekapcs után jönnek a hiba kódok 601,161, 1hosszú csip 1 rövid csip, 163.
Ezután megjelenik egy menü és ennyi.Lehet valamit kezdeni vele vagy kuka a gép ?
Video és képekA hiba kódok is megvannak,csak az orvosság nincs meg rá.
-
ArchElf
addikt
Sikerült valami?
AE
-
Depression
veterán
Win 3.11-el ment anno egy 386DX40-en, 4 mega RAM-mal az iskola legerősebb gépe. Volt rajta EXCEL és Word is.
De az ment 286-osokon is, 640kB RAM-mal.
Dobj már fel egy képet róla, sokan örülnénk neki. -
Rive
veterán
Huh... Kicsit elvadult cucc. SZVSZ a vinyót kis szereléssel át tudnád rakni.
Szóval a lényeg. A Win3.11 nem önálló oprendszer, hanem egy kiegészitő grafikus keretrendszer DOS mellé. A telepités úgy fest, hogy feltolod a DOS 6.22 -t, majd az egér- és mifenedrivert. Hangot, CD-t, hálózatot, ha van. A touchscreen speciális egérként működik. Még azt is el tudom képzelni, hogy sima gmouse2.com eldöcög vele, mondjuk.
A DOS után külön telepited a Win-t. A Win alá már csak a videodrivert kell behegyezni, de WDC90C33-hoz ezt találsz bárhol a neten. A Win az előre telepitett egérdriverrel fog menni.
Win3.11 -hez van minden szép és jó, talán még webböngésző is, csak ekkora vinyóra, ugye...
-
ArchElf
addikt
-
Rive
veterán
Szerintem 'offline' szétberhelt állapotban tolj neki egy 3.11-et, majd sima "DOS touchscreen driver download" vagy "3.11 pen touchscreen driver download" a gugliba bele... A régi érintőképernyők nagyrésze viszonylag szabványosan, soros vonalról dolgozott, szóval SZVSZ egy-két napi próbálkozás után lesz olyan driver, amelyik elindul jól.
A 3.11 a legtöbb driverét DOS alá telepitve kérte, ne annyira a Windowsra hegyezve nézelődj!
A gép belsejéről tudnál esetleg valami fényképet tolni?
Vinyóbővités dolgában valami?
-
Phoebe
tag
válasz
juliabrilke #18 üzenetére
10 mega ramja van
-
Rive
veterán
Egyrészt miért is nem lehet nagyobbra cserélni azt a vinyót?
Másrészt kis segitséget kérnék - mi ez a 'pen', mert amit találok, az nem valami konkrét.
Ha jól látom, ez a win for pen lényegében egy Win 3.x extrákkal...
-
juliabrilke
veterán
Damn small linux szerintem : link
Egy próbát megérne.
-
Phoebe
tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
A HDD áttétele egy másik gépbe nekem is eszembe jutott, de mi van, ha visszateszem, elindítom és valami hárdver felismeréséhez kéri a CD-t (W95)?
Ha felmásolom a "Driver-mappát" lehet betelik.. De lehet, hogy flopival át tudom majd halászni a szükséges fáljokat.
Flopi meghajtó van hozzá - más nincs - és sajnos spéci csatló (Toshiba) mást nem nagyon tudok rádugni.
Vszeg. az az oprendszer fog nyerni a - hála nektek - szépen bővülő listáról amelyik lemezről telepíthető és van hozzá játék.
Szövegszerkesztő a receptolvasáshoz egész biztosan van..
Igazándiból nem is olyan izgalmas számomra az érintőképernyős funkciója, de lisztes kézzel lehet, hogy arra is szükség lesz. Szóval szempont még a korábban említett Pen 2.0 kompatibilitás is. -
bambano
titán
Nekünk meg volt egy halom 386sx16-os pc-nk, 4 mega rammal. Az akkori kernel lefordítása két munkanapig ment
Egyébként lehet, hogyha kiszedi az ember ebből a cuccból a vinyót és egy nagyobb gépen telepít rá, akkor elmegy ennyi rammal, mert a linux maga nem zabál sokat, csak a telepítőknek van ram igénye... Az ilyen toljuk be ramdiszkbe a telepítő cd-t megoldás ezen nem negy.
-
Vitus
őstag
Redhat Linuxal toltuk a doom-ot gus-al 386-oson 8mb rammal emlékszem. Nagyon állat volt. Persze az akkori számtech tanárom gépén mert az űrtechnika volt akkor nekem csak egy 12MHz-es turbo xt volt 64 színű ega monitorral.
Azt hiszem ennek a hatására vettem egy 386dx 40MHz-est amit 50MHzen hajtottam 4mb rammal és még futotta egy mono vga monitorra meg egy Cirrus Logic vezérlőre és akkor már nekem is ment a doom. De nekem sem sound blaster 2.0-ra se gusra nem futott így a tanárom lecserélt adlib kártyáját vettem meg valami tesla autó hangszóróval.
Mekkora állat volt.
-
Vladi
nagyúr
Freedos? Van grafikus felülete is. Meg egy rakat program hozzá, meg mennek a nosztalgikus játékok.
-
föccer
nagyúr
6.2 dos azakirrály
felnyomni rá egy norton commander, hogy ne kelljen annyit gépelni, oszt hajrá. meget a retró
-
Phoebe
tag
A konfig.:
25 MHz-es AMD AM-386 SXLV
4+6 Mb RAM
80 Mb HDD
9.5"-os "640x480 VGA 16-level" - szürkeárnyalatosEz egy 1993-as táblagép, funkciója a következő lenne:
A konyhában erről "futnának" a receptek, illetve lenne rajta pár nosztalgikus játék.
A Google-ból már kiderítettem, hogy alábbi oprendszerrel futott:
Win 1.0 for pen, illetve MS-DOS 6.2
Van is rajta egy Win 1.0-s, német nyelvű. Angolt vagy magyart szeretnék.Ilyen megvásárolható, letölthető oprendszert nem találtam sehol.
Alternatívát keresek! Ötletet, segítséget. Létezett Win 95 "for pen computing", de olyat sem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Másfél évtizedre kitiltották a BOE-t Amerikából
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3005
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium Új eredeti Apple akkuval, USA model
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest