Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz forumpista #75720 üzenetére

    "Egyébként én a következőt nem értem ezzel a vakcina parával:
    1, a topiclakók többsége szerint ez egy #mindmeghalunk vírus, és mindent is meg kell tenni hogy #senkinehaljonmeg, és úgy tűnik ezt a politikusok is osztják (hisz #mindentislezárunk)
    2, ha az első pont igaz, akkor gyakorlatilag minden rendelkezésre álló vakcinával oltani kellene, amiről elhisszük, hogy véd a covid ellen és kevésbé halálos a covidnál (ez egyszerű matek)"

    hát, azt látom, hogy te így gondolkodsz erről, de akiket épp lesajnálsz, meg speciel picit árnyaltabban.

    a betegségnek van egy komoly kockázata. én például nem szeretném elkapni. oltáspárti vagyok, és alapvetően az első kapható oltást szeretném beadatni (úgy sem kerülök sorra egyhamar), mintsem, hogy várjak fél évet egy másikra, mert magasabb kockázatúnak ítélem a fél év oltatlanságot.

    de, ez nem azt jelenti, amit sugallni próbálsz, hogy tényleg ész nélkül tényleg bármit magamba bökjek. a két amerikai oltás új, de lehetett tudni, hogy mit tud. a sinopharm fekete ló, nem lehet tudni, ráadásul pont ennek a cégnek voltak bajos húzásai/érintettsége oltás terén, lásd mai link.

    nyilván amint van megnyugtató infó a sinopharm cuccról, jöhet az is. addig viszont nem tudom beárazni a kockázatát, és veled ellentétben én az ilyesmit szeretem érvek mentén megtenni, nem ilyen elnagyolt érzelmi kérdésként.

    azt amúgy nem gondolom, hogy a "covidnál halálosabb", ez kizárt, de ha rendesen meg akarod csinálni a házifeladatod, akkor a covid halálosságát / long-covid esélyét is magadra kell kalkulálnod, mindezt pedig súlyoznod kell azzal, hogy milyen valószínűséggel kapod el, kontra a vakcina megkapásának 100%-a. az is ott van a negatív mellékhatásokon kívül, hogy mi van, ha megkapod, de nem hatásos?

    ezen felül igen fárasztó ez a folyamatos kifuttatása bármi gondolatnak erre az egy vesszőparipádra (hogy milyen kettősmércés itt mindenki, jajjaj). így vész el az értelmes gondolat a csatazajban.

    viszont, szerencsére a kínai izéről így is úgy is lesz infó, 3. fázis nélkül is, mert elkezdik vele oltani az embereket és kész, mi meg sokadikak vagyunk a sorban. na de mit mondjak a makk egészséges, 65 éves apámnak, ha holnap hívják a tekintetes nagyurak szuriilag?

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák