Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    Sziasztok,

    jó kis miniflame vagy inkább agyalás megy itt frissesség stb. ügyekben. :)

    Próbálgattam az évek alatt nem egy VPS-t, volt, amelyik jó volt bizonyos célra, volt, amelyik kicsit lassúcska, hiába volt közel hozzám és jó sávval, szóval még mindig a dedikált szerver hasít a legjobban. Legalábbis volt vagy 2 évig egy dedikált négymagos desktop vasam anno a Victor Hugo-ban, nagyon stabil volt és a saját 6-8 VPS-em is rajta tök jól mentek, klassz sebességgel, szerettem. Gigabyte alaplappal, sima otthoninak épült vas, semmi HP/Dell/Supermicro meg ECC meg ilyenek. De ez "régen" volt.

    -------

    Erre a szerveresdire keresnék valamit, a tanulás is vezérel, éles cuccot nem tennék rá egyelőre (és ha igen később, azt normális szerver vasra, HA konfigban, nem otthoni célra szánt ASUS-ra).

    OS-re lövök, de nem szeretném az egész életem VM-ek, Clusterek és ilyesmik nyomkodására "elpazarolni" , szóval valami webes control panel felületet is szeretnék hozzá.

    - CentOS ? + cPanel ? (de ez tudtommal csak konténerekig megy, OpenVZ kernel, én meg ennél lehet, jobban akarnék szeparálni)
    - Debian + Xen Project ?
    - Bármi egyéb ajánlás ?

    Illetve a mágikus kérdés, hogy stabilitás vs. frissesség - host szempontból nézve, ami több teljes értékű vagy félpara vagy para vagy konténert lát el, mennyire érdemes a frissesség paraméterre gyúrni ? A túl friss disztrókban és csomagokban lehetnek még ki nem derült bug-ok (valószínűbben előfordulva legalábbis), míg túl öreg disztró és csomag szett lehet, a hardvert nem szereti majd.

    Továbbá nem hardcore, inkább tanulás jellegű még mindig a dolog, ennek fényében egy desktop Ryzen konfig mennyire lehet életképes ? Ez a sok fizikai mag ahogy jön lefele lassan földi halandónak is elérhető ársávba, tetszik.

    Egyelőre rahedli hobbi cuccnak szánnám a gépet. Hosting-olni ezt-azt, közös tárhely haverommal VPN-en keresztül, email hegyek több domain-el, hobbi oldalak, mittomén, mindenféle ökörködésre, ami által közben mélyedek ebbe-abba, mikor mibe.

    Meguntuk a felhőket, tiszta ég jön. Hozzuk át a domain-eket is GoDaddy-től svájcba, konszolidálunk, tisztogatunk, van mit.

    Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

Új hozzászólás Aktív témák