Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz Sanya #35108 üzenetére

    Nem hiányosak az ismereteim. :N

    A valóságban Lenovóék az ő bölcsességükben az L480-tól támogatják az L szériában a backlit funkciót (L450-nél még opcionálisan sem említi a billentyűzetnél a hivatalos termékleírás, nem is listáz backlit opciót az FRU lista, persze eBay, Ali, random kiskereskedő szerint az amúgy T440-T450-T460(s/p) variánsokhoz jó backlit billentyűzet jó L440/L450/L460-hoz is). Maga az ilyen billentyűzet belemegy és billentyűzetként persze 100%-osan funkcionál, csak a háttérvilágítás nem.

    Ez sajnos nem a linkelt, téves infókat tartalmazó support doksiból fog kiderülni (mindenki ebbe fut bele először, szóval honest mistake), hanem Reddit és angol/német nyelvű Thinkpad-fórumok szorgos túrásából, ahol júzerek írnak arról, hogy "beletettem, de nem megy".

    Ha még nem mondtam volna, másfél éve biztosan L450-et használok, alaposan utánanéztem, mert szeretem a háttérvilágítás funkciót, hajlandó is lettem volna áldozni rá, de hacsak nem a BIOS/UEFI olyan mélységű machinálásával nem oldható meg a dolog, amilyen mélységig eddig nem jutottak a szorgos felhasználók, ez nem működik.

    Szóval ezért így szól akkor újra feltéve a kérdés, hogy az amúgy több ES1-kezdetű jelölésű modellhez is jónak jelölt "háttérvilágításos" Acer billentyűzetek (nyilván linkelhettem volna az Intercell helyett tök máshonnan is, csak magyar kiosztással egyelőre ezt láttam legolcsóbban) egyrészt biztosan tudnak-e backlit funkciót és ami fontosabb, az ES1-572 a billentyűzettel kompatibilis modellek közül biztosan támogatja-e ezt. (Remélem, nem megyünk abba bele, hogy az nem is kérdés, ami nem kérdőjelre végződik. :) )

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák