Új hozzászólás Aktív témák

  • S_x96x_S

    őstag

    válasz Petykemano #2147 üzenetére

    az árazás komplex dolog.

    - a tőzsde a magas kockázathoz elvárja a magasabb nyereséget. És itt van kockázat. Ha nincs a kockázathoz mért - elvárt hozam, akkor nem lesznek befektetések, kivonják a tőkéjüket, és rövid időn belül becsukhatja a cég a boltot.
    Egy befektetőnél teljesen normális, hogy két hasonló hozamú befektetés közül a kisebb kockázatot választja. Emiatt a magasabb kockázat feláras.

    - konkrét termékre nehéz profitot/nyereséget számolni. Van egy magas tervezési és tesztelési költség, amit minden eladott termékbe beépítenek. Nagyobb volumen - jobban szétterülnek ezek a költségek.

    - A ZEN2-es termékek teljes életciklusa még jó pár év; Tervezési, gyártási gixer kiderülhet, és extrém esetben akár a terméket is ki kell cserélni.
    Valamint a szoftvereket, drivereket fejleszteni kell még jó pár évig.
    Ha kiderül, hogy a TSMC-s 7nm-es gyártásnál a chipek 1,5 év után kezdenek bedöglenni és cserélni kell őket, és át kell vinni a Samsung-hoz a gyártást, nem tudod megmagyarázni a piacnak az áremelkedést .. inkább mennek az Intelhez és ott vásárolnak olcsón ...

    szóval az AMD-nek kell tartalék,
    Ha extrém módon túltölti a tartalékot - igazából az a milking ..
    Valamint a befolyt tartalékból finanszírozza a következő fejlesztéseket.
    ( és nem kell újabb hitelt felvennie )

    De most az AMD olyan sovány, hogy kilátszanak a csontjai, rengeteg mérnök otthagyta őket, mert nem tudták rendesen megfizetni őket. És még mindig rengeteg hitele van.
    Most kezd felerősödni ...

    szóval én most még nem kiáltanék farkast.

    Az eddigi Threadripperes piaci szegmens 2/3 -részét lefedi a 12/16 magos X570 -es platform.
    A maradék 1/3 - pedig ha akarja - ha nem fel lesz tuszkolva egy magasabb prémium szintre,
    ami már-már az EPYC-el van egy kategóriában. Itt várni kell fél évet és normalizálódnak az árak. Ha jól értem akkor neked ez a feltuszkolás fáj :)

    Mottó: "A verseny jó!"

Új hozzászólás Aktív témák