Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz Abu85 #46878 üzenetére

    "Márpedig az Intelnek és az AMD-nek sem igazán érdeke egy DirectStorage API, mert csinálnak ők maguknak olyat, ami majd szépen működik AMD CPU+GPU-val, illetve Intel CPU+GPU-val, de semmi más kombinációval nem. Nagyon nem szívbajoztak azon sem, hogy saját interfészre zárják le a HPC-piacot.."

    Persze AMD-nek egy Zen alapú CPU család nélkül erre esélye sem lenne. Emlékszem még a modulos érában 700$ alatti notik fontosságát taglaló diákra, az ARM-os megkésett szárnypróbálgstásra. GPU-nál talán most egy kicsit jobb a helyzet, mint kb. GCN 1.0 óta bármikor, bár még mindig késében vannak a konkurenciához képest. De legalább perf/watt is faragtak a hátrányon. Még ha rendre késtek is egy évet, lásd RTX 2060 vs. RX 5600XT. Viszont remélhetleg az AIB és OEM, ODM partnerek is számításba veszik őket (LP, single slot VGA-k, thin itx alaplapok, komplett mini pc-k potens AMD alapon).
    Elég ránézni az üzleti noti vonalra, Dell, Lenovo Ryzen óta kezdte újra számításba venni AMD-t a felső ütleti kategóriában.

Új hozzászólás Aktív témák