Új hozzászólás Aktív témák

  • mikk2000

    őstag

    válasz cappa72 #5524 üzenetére

    Sza, látom egyszerre csak egy kérdéssel foglalkozol, jó, akkor legalább nem keveredünk össze :)

    Alapesetben úgy kell menteni, hogy a proc/partitions által megadott hossz és a mentés mérete azonos legyen.

    Ez nyilvánvaló szerintem, így is írtad a példát fentebb. Tehát pl az ANDROID-nál (SYSTEM) a start: 0xf800000, a méret meg 0x40000000

    Két img mentése során ha nem kapcsoltad be a tabot és azonos módon történt a mentés, úgy ellenörzőösszeges összehasonlítást használj (md5, sha).

    A tab nem volt bekapcsolva természetesen.
    Ha binárisan összehasonlítok két fájlt mondjuk total commanderrel, az kicsit értelmesebb infót ad, mint egy sima checksumos ellenőrzés, mert kb. látom, hogy mennyi az eltérés, vagy ha kevésben tér el, akkor miben. Magyarul ha két fájlt binárisan összehasonlítok, egyrészt informálisabb, másrészt az teljesen pontos (100%) eredményt ad, még pontosabbat is, mint bármilyen checksum. Mondok egy példát, ha két 1GB-os fájlod van, checksumos ellenőrzésre azt látod hogy nem egyezik, viszont ha összehasonlítod binárisan, akkor lehet hogy kiderül az, hogy csak egy byte-ban tér el, ami azért hasznosabb információ. :)

    Szerintem is azonosnak kellene lenni a mentéseknek, mégsem azok azoknál amiket írtam, bár a CACHE nyilván nem számít (gondolom az temp), az NVRAM is érdekes, mert egyrészt a nevében ott van hogy RAM (ami tudjuk mit jelent) másrészt érdekes, hogy a MAC address ennél a tabnál mindig más indulás után, márpedig ha ezt az NVRAM-ból veszi, akkor nyilván változik az is, és akkor nyilván el is fog térni a mentett adat. Marad az ANDROID (System) amit nem tudok hova tenni hogy miért tér el. De felrakok két azonos, de tartalmilag mégis kissé eltérő mentést a SYSTEM-ről, és ha gondolod nézz rá. Elvileg ügye azonosnak kellene lenniük. Link privátban megy!

    Szerk: Ja, a WIFI kapcsolatnál az előző factory reset óta fixen látszik egy NVRAM WARNING: ERR=0X10, kitörölhetetlenül, szóval az NVRAM tuti nem az igazi.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák