Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz Dißnäëß #5357 üzenetére

    "A vakteszt........... Nüanszokra jó, az egyértelmûen ordító eltérésekre szerintem (is) felesleges. Ami egyértelmû, az az."

    Igen, csak ebben az a buktató, hogy placebo is tud "ordító eltéréseket" produkálni. Ráadásul lehetetlen a határvonalat felállítani, mert mindenkinek mást jelent az ordító eltérés. "Ég és föld" különbségektől hemzsegnek a fórumok és a hifis-tapasztalások, amelyek jó része vakteszten simán elbukik, vagy valószínűleg elbukna, ha sor kerülne rá. És ebben nem a vakteszt a "hibás". :)

    (#5373) dgyuri0123

    Amit itt leírtál a vaktesztről, az igaz a nem vaktesztre is. :) Nincs tökéletes tesztmetódus, a vakteszt sem az, de együttesen alkalmazva más módszerekkel, racionalitást visz a szemléletbe. Szükséges, elengedhetetlen.

    Tigris: Nyilván rendszereket összességében nem lehet vaktesztelni, de a "látótesztelt" vaktesztelhető tapasztalatok sem komplett rendszerek összehasonlításáról szólnak. Szimpatikus a véleményed, miszerint lehet, hogy egy-egy apró változtatás külön-külön tesztelve minimálisan, vagy egyáltalán nem mutat különbséget, de összeadódva már lehet hozadék. De erről egy régi fórumtárs jut eszembe, aki közepes árszintű rendszerén (hifi-házimozi) történő minden egyes apróság (tudom, tudom, itt nincs apróság, minden egyformán fontos :) ), pl. forraszanyag, csatlakozó-bevonat, pláne csatlakozó vagy bármilyen kábel cseréje után eufórikus lelkesedéssel írta be a fórumba az égésföldet. Annyi égésföld volt már, hogy ha ezt mindet összeadjuk, akkor ennek kellett volna lennie minden idők legtökéletesebb audiorendszerének, beleértve a többszázmilliósat is. :D Aztán persze jött a hidegzuhany, amikor jöttek hozzá meghallgatni a rendszerét, és kiderült, hogy amit ő egyre jobbnak, egyre tökéletesebbnek hallott, az a saját árszintjén is jóval lejjebb teljesít. És ez nem ízlés kérdése volt. :)

    fapaci, Mathiask, Dorian:
    +1

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák