Új hozzászólás Aktív témák

  • steveetm

    őstag

    Sziasztok!
    Bár a kérdésem nem égetően sürgős, jobb topic híján erre tévedtem:)
    Szóval, cr2 feldolgozó programot keresek. Amiken eddig túlvagyok:
    DPP : 3-as verzió, nem bírom megszokni, idegesítő, lassú, olyan mintha 2000es évek közepéről kukázott volna a canon, csak hogy adjon valamit a gép mellé. Ha csak ez lenne, jpegben fényképeznék:) 4-es verzióról láttam preview, sokkal bejövősebb, de még nincs, lehet nem is lesz, szóval még nem opció:)

    RawTherapee: Eddigi legjobb, viszonylag kézreáll, használható, kicsit lassú csak, de mostanában vettem észre pár elég idegesítő apróságot, hogy pár csúszkát hiába módosítok a képen nem látszik. 1-1 ben belenagyítva pedig igen, kisebb nagyításon megint nem, aztán van még egy pont ahol látszik, többé sehol. Továbbá a kimeneti képnek és az előnézetnek néha köze nincs egymáshoz(valószínüleg pont emiatt, mert nagyban sose látom minden részletében). Valamint hajlamos lefagyni(nagy ritkán, de hát nyilván pont akkor fog idegesíteni a legjobban:) ), és kissé zajosabb képekre hajlamos(Nyilván élesebb is, de kompromisszumképes vagyok zajtalanabb képek felé:)
    4.0 utolsó stabil és valamelyik 4.1-es verziók voltak. Talán még kap majd esélyt a legfrissebb, hátha.

    ufraw: Ha DPP 2000es évek akkor ez a 90es évek nonplusz ultrája lehetett, biztos jó(lenne, ha nem fagyna minden 3. képnél), de rawtherapee után 3 képet csináltam vele és... Elkezdtem írni ezt a posztot:)

    Ami nem alternatíva nekem:
    Lightroom: Biztos szép, tudom, biztos jó, sejtem, és minden túlzás nélkül mondom, hogy nagyon olcsó havi 2500 forintért, de nem ebből élek, nem szeretnék rá költeni folyamatosan. Ennyi indokom van ellene.

    Gimp: Nem tudom, lehet ajánlani, én úgy emlékszem(nagyon régről), hogy ufraw plugin dolgoz(ott/ik) alatta. Semmilyen problémám nincs a gimppel, de, ha ma is ez az állapot, akkor nem, köszönöm.

    Szóval bármi ingyenes vagy (ilyen úgysincs) olcsó alternatíva? Pl. 10-20 ezres egyszeri kiadás még beleférne, többet erre nem áldoznék.

    Üdv.: steveetm

Új hozzászólás Aktív témák