Új hozzászólás Aktív témák

  • fattyu

    veterán

    válasz Peetry #9889 üzenetére

    Bocs de ez szerintem butaság. A kezdők akik fotózni akarnak nem azért veszik kitobival a gépet mert elég az. Hanem mert nem tudja mi az hogy nem 3.5ről indul hanem 2.8 végig, vagy ne adj isten fix üveg esetén az 50mm az 1.4 nem pedig 5.6. Arról meg végképp fogalmuk sincs hogy üvegnek karaktere lehet és hogy az üveg az nem csak annyi hogy üveg...

    18-55 IS kitobi éles ahhoz képest ami ezt írhatjuk javára. De se kis dof se kevés fény. és az 5,6ot nem menti meg az erős szenzor sem ha netán véleményes fényben szeretnél valamit csinálni.

    Szóval maradjunk annyiba hogy a kitobi arra jó hogy valami legyen a gépen. Ha egy hónap mulva tudna venni valami értelmes obit akkor tegye félre a lét addig mert a kitobi bukó amint lesz BÁRMI helyette... én az 50 1.8 plasztikfantasticot nem szedtem le a gépről amint meglett mert körbefutja a kitobit minden téren. és az egy darab fix volt. Inkább azzal oldottam meg. Nyilván kinek mi az igény és milyen környezetben használja ha a meglevő nem sok fény előfordul a lehetséges használat között akkor kitobi kuka.

    Kifejtettem sokat nem tudok hozzáfűzni eztán.

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

Új hozzászólás Aktív témák