Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz WiZARD #12385 üzenetére

    Idézet a linkelt véleményből:
    "A véleményem az, hogy bármennyire is jó szándék vezérelte a Bitcoin megalkotóit (és vezérli mindazokat, akik a tökéletes pénzrendszeren, a tökéletes okos szerződések létrehozásán dolgoznak), bármennyire is az volt a cél, hogy egy olyan demokratikus pénzrendszert építsenek ki, ahol magánélethez való jog maximálisan megvalósul (tranzakciók anonimitása), nem fog sikerülni. (Ha mégis, úgy vélem az elég nagy baj lesz az emberiség számára, hiszen azt jelentené, hogy valamilyen katasztrófa miatt újjá kell építenie a társadalmát.)"

    Kissé csapongó az írás, most akkor hogy jöttek ide a jegybankok? Hát, ha választanom kell, akkor inkább a Jihan Wu féle bányászokban bízom, mint Matolcsyban... ;]

    A teljes anonimitás egyes coinoknál (pl monero) lényegében megoldott, persze lehet, hogy az NSA még így is vissza tudja hekkelni a hálózati forgalomból, hogy ki és hol indította az adott tranzakciót, de ha így is van, az sem a coinok hibája.

    A társadalom újraépítés meg ugye akkor jönne, ha 100%-ban coin alapú pénzrendszerrel működő társadalomról beszélnénk, és ott borulna valami. De ez egyelőre csak utópia, erről szó sincs, nincs olyan ország a világon, ahol az a terv, hogy "holnaptól" betiltjuk a készpénzüket, és csak cryptocoin alapon szabad fizetni. (A J-coin is inkább csak egy teszt valami...) Ilyen nincs, és nem is lesz még nagyon sokáig (több generációig tuti nem), majd az unokáink ráérnek aggódni emiatt.

    [szerk] Még egy gondolat: nem ismerem a blogot, de a webcíméből ítélve valami befektetési alapkezeléssel foglalkozó forma írja. Röviden: ő az ellenfél. Ő egy veszélyeztetett faj képviselője. Ha a bitcoin meghódít egy országot, onnan ők bizony elább-utóbb ki fognak halni. Együtt a bankárokkal és a korrupt politikusokkal... Elég nyilvánvaló, hogy ő hivatalból nem népszerűsítheti a konkurrens pénzügyi hálózatot, ami lassan elveszi a munkáját...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák