Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Sn00k #54735 üzenetére

    Az a kötelező+casco tényleg baráti. Ismerősöm a 440i cabrióra évi 850ezret költött (azt hiszem gépjárműadóstul), pedig direkt vidékre van bejelentve (így olcsóbb a biztosítása), viszont mikor vette "még csak" 26 éves volt, de anno direkt végignéztem neki netrisk és társain, mindenhol 1,2millára jött volna ki az éves téma, szóval amit ott helyben a bmw-vel tudott kötni, az volt akkor a legjobb, viszont így közel 4 év után most már olcsóbbra tud váltani más biztosítónál, a bmw-partneres árat lehetne felezni. (most talán 650ezer az éves költség, és 300 környékéről dobta ki a legolcsóbb casco+kötelezőt).
    Aztán hiába van service inclusiveja, az ugye csak gyári periódusra vonatkozik, ha gyakrabban akart menni (pl olajcsere), az zsebbe nyúlós téma, és emellett egyszer trailerezni is kellett a kocsiját (ömlött a füst a kipufogóból, de annyira h a hungárián senki sem indult el mögötte/mellette a lámpánál, mert nem láttak tőle semmit!), ill. azt hiszem a féktéma nincs benne, az pedig 60ezer km-nél első, 80ezernél hátsókat kellett cserélni.

    Szóval ja, bukott bő 10misit 4 év alatt a kocsin, emellett fizetett 3-3,5misit biztosításra, 1misit a fékcserékre + apróságokra, és mindjárt 100ezer km-nél jár 11,5literes átlaggal, az 400Ft-tal számolva 4,6misi üzemanyag.
    Tehát a 23misi környéki kocsival most 31misi környékén jár úgy, hogy minimum 12-őt ér a használtpiacon ha emlékeim nem csalnak (full extrás más kocsikhoz képest, cserébe több a km, míg a többi kocsi elviekben kevesebb km de fapad vagy átlagos felszereltség), szóval 4 év alatt ez közel 20misi bukta. A felhasználási módja alapján 90%-ban elég lenne neki egy i3-as is amit ingyen tankolászhatna és karbantartás sem igazán kell annak, ott kb. csak a biztosítás és értékvesztés játszik, szerintem ott összesen 4misi bukta lett volna mostanra, nem 20, de ha 0km-es egyedileg rendelt erős benzines kabrió kell, akkor ez ennyi :)

    A lényeg, hogy jobb nem is nézni a számokat, főleg nem az első években.

Új hozzászólás Aktív témák