Új hozzászólás Aktív témák

  • _ntamas

    csendes tag

    Sziasztok!

    Vettem egy Synaps CHD-3100M típusú eszközt. DIGI kábeltévénk van, sok digitális csatornával. Nem igazán akar jól működni a rendszer, a felállás a következő:

    Van két szobánk, egy nagy meg egy kicsi. A kábel a lakásba a kisszobába érkezik a fali csatiba, onnan egy szintén falban vezetett kábellel van továbbítva a nappali fali csatijába. A kisszobában a két kábelvég egy kb 20 cm-es kábeldarabbal van átkötve. A nagyszobában van egy LG smart tv-nk, frankó képminőség, semmi probléma. Mivel én néha mást néznék, ezért gondoltam veszek egy ilyen fent említett dvb-c set-top boxot, a HDMI kimenetére rákötöm a számítógép monitorát (egy DVI-HDMI kábellel, mert a monitoron csak DVI van) és nézem a focit az íróasztalomnál vagy akár a kisszobába is átviszem a monitort.

    Összedugtam, de nem a várt hatás jött. Először a nappaliba érkező kábelt egy elosztóval kettéosztottam. Amikor a synaps be volt kapcsolva, a tv-n megfagyott a kép, kockásodott, stb. A monitoron folyamatos volt az adás, csak ritkán szakadozott. Ha kikapcsoltam a monitort a gombjával (a synaps maradt bekapcsolva) minden helyreállt, a tv-n kitűnő volt az adás. Átvittem a kisszobába a cuccot (synaps + monitor), az átkötő szakaszba beraktam az elosztót, a nappali kapcsolatát is helyreállítottam. Cucc bekapcs, van kép, szakadozás mentesen megy, nappaliban a tv nincs bekapcsolva. Újra kerestettem a csatornákat a kisszobában. A felét sem találta meg annak, amit a nappaliban megtalált és egyik csatornát sem lehet nézni, mert mikor odaváltok, akkor kb. 1 másodpercig van mozgókép, utána megfagy és nagy ritkán utána 1-1 mozdulat még van. A nappaliban a tv-n eközben tökéletes az adás.

    Szóval ez a jelenség és az lenne a kérdésem, hogy hol a hiba a rendszerben? Rossz a box? Gyenge a jel? Túlterhelődött valami? A monitorom max. felbontása 2048x1152, okozhat ez gondot?

Új hozzászólás Aktív témák