Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandit21

    addikt

    Amúgy ki, mit rendelt, milyen célra, hogy tervez vele? Legyen végre on topic is.
    Mi egy id3 at, a 45kwh változatot.
    4 gyerekünk van, vidéken is napi 20-30 km csak a gyerekek szét szórása össze szedése. Általában két autóval ossze vissza oldjuk meg. A jelenlegi autónk már 10 éves van benne 120 ezer és úgy kalkuláltam hogy hetente 1x otthon töltve (ami elég mert városban 10 munkanap alatt megyünk 250-350 km igy az autó mindig 30-80% közt lesz) 5 év alatt kb 2 M Ft a benzin szerviz és fenntartás előnye az e autónak.
    Viszont 5 év múlva a mostani verda 15 éves lesz, 200 e km el és egy szatyor ropit fog érni. Akkor ujabb használt autót kell venni ami a következő 5 évre megint 2 M Ft bukó az e autóhoz képest.
    Bukok tehát 10 év alatt 4 M Ft ot, és közben vettem egy használt autót is, 2-3 ért (ami a 10 évre megint nem ér majd semmit)
    Ehhez képest az e autóval jobban járok, mert a mostani autót el tudom adni 2.5-3 körül, most bele teszem a 4et, meg a 2-3 M Ft ot amiből a használatát venném 5 ev múlva.
    Pénzben kb ugyanott vagyok csak közben nem fogyott benzin. A végén így egy 10 éves e autóm lesz ami szintén nem fog sokat érni de végig új korától nálam volt ki hagytam az ideget ami a mostani autóval kezdődne hogy mikor romlik el valami fő darab 10+ évesen benne, ki hagyom a használt autó vásárlást 5 év múlva, és ki hagyom azt az ideget hogy a használt kocsival mi történik vajon abban az 5 évben amíg nálam van.
    Ha nem lenne egy jelenleg kb 2.5-3 at erő autónk persze más lenne a képlet, nulláról valószínűleg vennék egy swiftet 10 éven belül 3x és örülnek hogy alig eszik és nem romlik el.

    A második autó egy új hét személyes az van utazásra tartva. 2gyerek már kis tini ok boltba városba ügyet intézni nem szoktak velünk jönni csak a kicsik így elég az id3 a hat fős család mindennapi dolgaihoz.

    [ Szerkesztve ]

    regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

Új hozzászólás Aktív témák