Új hozzászólás Aktív témák

  • ave

    csendes tag

    Na elvetettem a vezeték nélkül irányítás ötletét.
    Végig olvastam a topikot ami nem kevés idő volt.
    Én is belefognék HTPC építésbe de magán a házon kívül is van nem egy hanem ezeregy probléma ami felmerül és a végeredmény hát nagyon sok pöcsölés árán lesz korántsem tökéletes.

    Így az jutott eszembe hogy mivel nekem van egy erős asztali gépem miért ne legyen ez egyben a htpc gépem is. A koncepció a következő lenne: fogok 2x20 méter koax kábelt, az egyiken elviszem a vga outot, a másikon a hangkártya digitális outputját amit a házimozi erősítőbe fogok dugni. Na és itt jön a csavar hogy ugye jó lenne távirányítani a dolgokat mert azért a másik szobából átjárkálni elég macarás.
    Ezért szeretném a microsoft infrás távirányítóját úgy üzembe helyezni hogy a géptnél feltennék egy usb hubot onnan 20m utp kábellel elmennék a tvig és ott ismét betennék egy usb hubot és arra dugnám a távirányító vevőjét.

    Ezután feltennék egy windows MCE-t mint második oprendszer vagy nemtom lehet e futtatni a meglévő xp-n is alkalmi szinten hogy mikor mozizni akarok akkor fut egyébként meg nem?!

    És így kapnék egy teljes értékű htpct netelérésel meg mindennel úgy hogy teljes csönd honol a szobában és nem zavar be semmilyen susogás se filmezésbe se zenehallgatásba.

    Szerintetek ez így járható út lenne?

Új hozzászólás Aktív témák