Új hozzászólás Aktív témák

  • Melorin

    addikt

    válasz lappy #48881 üzenetére

    Van egy saját táblázatom, amiben vezetem azokat a termékeket, amikre szükségem van a munkámhoz. Ezeknek a beszerzési árát folyamatosan vezetnem kell, hogy mire a megrendelésre kerül a sor, tudjam, hogy mennyibe kerülnek, ráadásul ha lejár az ára egy terméknek, meg sem lehet rendelni addig, amíg nem kérek új árajánlatot rá, és nem frissül a központi adatbázisban az ára. Ha jön rá árajánlat és frissül az ára, kapok egy emailt amiben leírják, hogy mennyi az új ára és hogy azt milyen dátumig tudják tartani a cégek.

    Nemrég jöttem rá, hogy a központi adatbázisból le lehet kérni az összes létező anyag aktuális árát és annak érvényességi dátumát.
    Mutatom milyen formátumban (nyílván ez két külön táblázat, csak most hogy egy képen szerepeljenek, egymás alá másoltam őket egy táblázaton belül):
    [kép]

    A felső a saját táblázatom, amiben vezetem azt, hogy mikor kértem új árat egy termékre.

    Az alsó a rendszerből lekérdezett.

    Az lenne a feladat, hogy amennyiben a lekérdezett táblázatban egy anyag árának érvényessége újabb mint ami az én táblázatomban szerepel (zölddel jelöltem egy példát erre), írja át az én táblázatomban ezt a dátumot erre az értékre, és törölje ki a mellette lévő árkérési dátumot, mivel már megkapta az új árat.
    Sajnos ahogy látszik, a lekérdezett dátum formátuma eléggé érdekes finoman szólva.
    Ahogy a folyamatot elképzelem:
    - Lekérem a legfrissebb adatbázist a rendszerből, lementem egy adott mappába.
    - A makrót elindítom és cikkszám alapján végigmegy és összeveti az én táblázatomban szereplő adatokkal cikkszám keresés alapján (A oszlop).
    - a "C" oszlopból pl. 20200930 ~ 20221231 értékből 2022.12.31-et kell csinálni
    - ezt beírni a saját táblázatomban a megfelelő sor E cellájába, és az F cella tartalmát kitörölni amennyiben annál a dátumnál újabb ez az új dátum.
    -És természetesen az ár oszlopban szereplő értéket is írja át mindenképp, akár más az előzőhöz képest akár nem.

    Ezt meg kell csinálnia minden egyes sorral a táblázatomban.
    :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák