Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    válasz Bujdy81 #110119 üzenetére

    Az el ne indíthassa, az szerintem egyértelműen azt jelenti, hogy a jármű önmagától mozog.
    A kérdés az, hogy milyen eszközökkel ne tudja elindítani?

    Ha az autót nem zárod be kulccsal (riasztóval/távirányítóval) a saját garázsodban, kertedben, akkor lopás esetén a biztosító sem fizet. Ismerettségi körben volt rá példa. Ismerős árulta az autóját és kifigyelték, hogy 2 nagyértékű(átlagnál nagyobb) autója is van. Kimentek ketten, hogy érdeklődjenek az eladó autó iránt, addig két másik bement a házba, leakasztotta a kocsikulcsot, kitolta az autót a garázsból, és ellopták. Részleteiben erről kamerafelvételei is voltak. Kutyát is elkábították. Biztosító meg nem fizetett, mert a tulaj a rendőröknek azt mondta, hogy az autó nem volt bezárva, hiszen a garázsban volt.

    Viszont ha te bezárod az autót és ellopják, pl másik kulccsal vagy feltörve az immo-t, akkor tulajdonképpen fizikailag elindították az autót, akkor mit tudsz tenni? :)
    Szerintem, amire törvényes és gyártói keretek közt meg tudsz tenni, arra kötelez a kresz. Tehát, lezárod az autót és sebességben van vagy kézifék behúzva vagy mindkettő.

    Nálunk az ovi előtt rendszeres, hogy a szülők kinthagyják az autót járó motorral, míg beviszik a gyereket beadni. Az épületbe ugye nem lehet bemenni, de akkoris van 2-3perc amikor nem lát rá az autóra.

    Ha kinthagytad a 407-est nyitva, akkor az már nem szabályos. Én a kertben lévő autót nem szoktam lezárni. Sőt, sokszor a kaput sem. :U

Új hozzászólás Aktív témák