Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    válasz zetor2000 #116571 üzenetére

    Fogyatékkal élővel tudsz toleránsabb lenni. Nade ha van olyan kolléga, aki csak szimplán sokat beteg? Pláne, ha nem sokat, de kicsit rá is játszik. Pl lehet eleinte szarul van, kikéri magát táppénzre, aztán pár nap múlva nem áll vissza hadrendbe, hanem otthon van 2hetet, ha már a doki kiírja, elég azt mondani, hogy még nincs jól.

    És aztán hónap végén ugyanannyi pénzt kap, mintha végigdolgozta volna az egészet, és mindezt kollégaként meg munkavállalóként nézzed végig, ha ez rendszeresen, mondjuk az év felében. A többiben meg elmegy szabira :) Mennyire szeretnéd az ilyen munkaerőt? Pedig nem kell brutálisan túltolni az egész szinészkedést.

    Pl gyerekorvos azt mondja, hogy legyen minimum 3-4 tünetmentes nap és egy betegség úgy indul, hogy 1hét otthonlét alapból. Oké, egy ovis nem termel gdp-t, de ez azt jelenti, hogy még valamelyik szülő maradjon vele otthon kapásból 2hetet, ha kicsit is megfázik. Nálunk elég szigorúak, egy kis orrfolyással is már mondják, hogy a gyerek beteg és menjen el dokihoz, kettőt köhög, szintén... Doki persze nem látja, mert itthonmarad, 3-4nap után semmi tünete nincs. De minimum 1hétig itthon kell lennie, utána csak felhívjuk a dokit, hogy a gyerek napok óta jól van, küldje az igazolást az oviba.
    Szerencsére asszony itthon van a kisebbik gyerekkel, de ha mindketten munkahelyen dolgoznánk és emiatt kéne itthon dekkolni táppénzen, az úgy sehogy sem jó. Márpedig gyerek most télen kb ezt adta elő, hogy 1-3hetet járt oviba, aztán 1-2hetet nem. :U

Új hozzászólás Aktív témák