Új hozzászólás Aktív témák

  • fatpingvin

    őstag

    válasz Grillo #122998 üzenetére

    persze, töriből is kell mert kötelező, de csak közép szinten. neki emelten kellett volna.

    középszinten 26%-ot nem elérni nagyjából szándékos effort kell hogy legyen ha valaki már egyszer végigolvasta a tételsort.

    ez viszont a pontgyűjtős játék volt, vagy töri emelt vagy biosz emelt volt az egyetem előírása.

    hogy a második részre reagáljak... nyilván teljes mértékben tehermentesíteni nem tudod őket. viszont van egy csomó olyan dolog amire a legtöbb szülő abszolút nem gondol hogy minden további nélkül megteheti a gyerekeiért, mondok is pár példát:

    abszolúte nem foglalkozni az érdemjegyekkel, semmi jelentősége, az elégtelennel is összvissz az az egyetlen gond hogy a bukással sok a papírmunka. ezen kívül szó szerint semmilyen következménye nincs, a felvételi rendszer is csak valami egészen röhejesen elenyésző súllyal veszi figyelembe

    ha valami személyes okból otthon akar maradni és ez családilag megoldható, maradjon otthon. az igazolatlan hiányzásoknak sincsen semmilyen közvetlen jogkövetkezménye, gyakorlatilag tökmindegy mennyi gyűlik össze. azt érdemes csak számolni ebben hogy az egyes tantárgyakból X számú igazolatlan óra után macerás lehet a következő tanévbe lépés. ezen kívül tényleg semmi jelentősége az egésznek.

    érettségi: érettségi évében az érettségire való célirányos felkészülésen kívül bármilyen egyéb elvárást támasztani a gyerek felé teljesen felesleges szadizmus és semmi haszna nincs.

    ha a gyereknek van valami határozott elképzelése arról, hogy melyik egyetemre szeretne felvételizni, meg lehet nézni a felvételi tárgyakat és csak azokra az érettségikre koncentrálni. ha reális, hogy a felvételi tárgyak érettségijét jól eredménnyel meg tudja írni, akkor a többi érettségi tárgyból a cél konkrétan a 26% elérése, ugyanis sehol nem fognak számítani. ha meg később mégis kéne valahova máshova, újra fog tudni érettségizni.

    ha a gyereket megpróbálják olyan tanulmányi versenyekre küldeni, amire önszántából nem szívesen megy, az OKTV és OSZTV-ken kívül mindenről lehet bármifajta vitába bonyolódás nélkül szülőként jelezni hogy nem járulsz hozzá, pont. ugyanis a felvételi rendszerben egyedül ezek a tanulmányi versenyek azok amik valaha bármit is fognak számítani, amúgy meg a kutyát nem fogja érdekelni hogy Pistike milyen tanulmányi versenyekre járt.

    ha sportol valamit a gyerek amit élvez, rápróbálni hogy felhasználható-e a mindennpos testnevelés nevű elmebaj kiváltására, ezzel ugyanis csinálsz a gyereknek gyakran szabad reggeleket/délutánokat

    Ha van a gyereknek valami kreatív/konstruktív hobbija, tök nyugodtan lehet támogatni az önfejlesztését az iskolai jelenlét racionális kereteken belüli rovására. ha mondjuk egy szaküzlet hétköznap délután háromig van nyitva, tök nyugodtan menjen el a nagyszünet után. mindenki túl fogja élni hogy nem volt ott a délutáni órákon.

    lényeg a lényeg, a közoktatást túlélni kell, nem pedig megfelelni az elvárásainak. csak az a fontos, hogy világosak legyenek hogy mik a tényleges célok, és onnantól metodikusan végignézni hogy mi az ami ennek a célnak az eléréséhez nem hoz közelebb és elhagyható, és ezeket elhagyni. ez nem más mint optimalizáció, amit ha már diákként elsajátít azzal egy behozhatatlan előnyre tesz szert a kortársaihoz képest életvezetési tapasztalat kérdésében.

    A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

Új hozzászólás Aktív témák