Új hozzászólás Aktív témák

  • blueboi69

    csendes tag

    #napelem

    Jelen.
    A szigetüzemű inverterek közt, ami az utóbbi időben kapós lett, azok a fajták, amik rásegítő üzemben működnek. Az inverternek van 2 inputja, a vezetékes hálózat és a napelem. Van 1 output, ami a ház felé megy 1 fázison és van 1db vezérelt lába, amin az akksi van.
    Viszont akksi nem kell a működéshez!
    Az inverter onnan veszi az áramot, ahonnan jelen van. Ha süt a nap, akkor abból, ha nem süt, akkor a hálózatból.
    Ezek az inverterek, amikor januárban nézegettem akkor még 300ezer körül voltak, most már kb a duplája és kb 5kW körül voltak, tehát a ház összfogyasztása azon az 1 fázison nem lehet több. Néhány percig tolerál többet is az inverter, de hosszabb távon nem.
    Ha kell a 3 fázis, akkor ezt 3db inverterrel lehet megoldani (ehhez több napelem is kell) és akkor már szükséges az akkumulátor is. Lehet 1db is, de közös akksi kell a 3 inverternek.

    Ez a fajta inverter nem engedélyköteles, az égvilágon semmi nem kell hozzá (megkérdeztem az eon-t). Ők azt kérik, hogy legyen róla papír, hogy nem táplál vissza, ha esetleg bárki is kérne ilyet, erre jó az inverter műszaki leírása, mert abban benne van, hogy ez az inverter fizikailag nem tud visszatáplálni, mert más a bekötése más műszaki elven működik. Az áramszolgáltató részéről fogyasztóként szerepel.
    Ebből adódóan nincs visszatáplálás, amennyit elhasználsz, annyi a nyereséged, cserébe olcsóbb.
    Az még az előnye, hogy nem szükséges akksit venni hozzá, ami a kezdeti költségeket tudja csökkenteni, később pedig munkaakkumulátort érdemes rá kötni.
    Röviden ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák