Új hozzászólás Aktív témák

  • Phülöp

    addikt

    #falusi blog

    A szomszédban a fák kivágása után beindult a földmunka. Markolós ember ásott egy nagy gödröt, de talált két tisztességes szikladarabot menet közben.
    Itt az egyik (a sarokban az a nagy hólyagforma):

    Múlt hét közepén kaptunk egy szép sárga papírt a postaládánkba, hogy pénteken "hivatalból" jönnek felmérni az ingatlant statikailag. Jött is egy kiscsaj péntek délelőtt, kívülről végignézte a házat valami műszerrel, bent is szüttyögött vagy fél órát - mint kiderült, a földmunka robbantással fog folytatódni, és előzetesen felmérik a szomszédos épületeket, hogy ne a már meglévő statikai problémákkal zaklassuk kártérítésért a szomszédot. A ház alapjába is befúrtak egy szeizmográfot.
    Ma délelőtt megfúrták a sziklákat, kb. 40 centis mátrixban, de vagy méteres mélységben. Mindegyikbe dinamitrúd (persze nem rendesigazi, mert nem volt rajta ACME felirat). Utána az egészet betakarták jó pár rétegnyi takaróval - szétvágott gumiabroncsok összefűzve drótkötéllel - aztán néhány hangos sípolás gyorsuló ütemben, majd pukk. Macskák már a sípolást se szerették...

    A végeredmény elég látványos lett.

    Élmény volt, de a mókusokat azért jobban viseltem. Még ha ki is rabolták néha a madáretetőket...

    [ Szerkesztve ]

    A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák